Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljanje Plana

Milanović u Varaždinu: Ratku ljudski želim sve najbolje

Kukuriku koalcija u Varaždinu (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
21.09.2011.
u 14:00

Kukuriku-koalicija u sastavu Milanović, Čačić, Grgić predstavila je svoj gospodarski plan.

Zoran Milanović, Radimir Čačić i Branko Grgić u Varaždinu su sudjelovali na predstavljanju gospodarske platforme "Plana 21" Kukuriku-koalicije.

– Ne obaziremo se na dobacivanja kako su neke naše ideje već odavno prije viđene. Nije dovoljno samo uočiti problem nego ga treba znati i otkloniti. Nema čarobnih i spektakularnih rješenja. Pitanje je samo tko to može ostvariti, a aktualna je Vlada dokazala da je nesposobno realizirati projekte potrebne Hrvatskoj – rekao je Čačić na predstavljanju plana, istaknuvši četiri osnovna segmenta ulaganja: energetiku, turizam, infrastrukturu s naglaskom na željeznicu te navodnjavanje, agrokomplekse i ekologiju.

Zoran Milanović se osvrnuo na stanje u susjednoj Sloveniji.

– Nije bitno tko će biti na vlasti ako se obje strane pridržavaju međunarodnog prava i preuzetih obveza. Stvari u pretpristupnom ugovoru s EU odavno su definirane, ugovor je pred potpisivanjem i Hrvatska ne ovisi o tome tko će u Sloveniji biti na vlasti.

Iznenadile su ga podignute srbijanske optužnice za Vukovar Šeksu i Vekiću.

– To mi je prvi glas i ne mogu komentirati. No Hrvatska i Srbija morat će u jednom trenutku sjesti za isti stol, podvući crtu, prestati s prepucavanjima i napokon početi raditi ozbiljan posao. To je u interesu građana i tvrtki s obje strane granice. Mi smo na čisto sa sobom. Znamo što se događalo na ovim prostorima prije 15 i 20 godina. Nikoga nećemo tjerati da prihvati naš svjetonazor ili mu ga utjerivati – dodao je Milanović. Predsjednika SDP-a ne brine da bi mađarski proces protiv Radimira Čačića mogao imati utjecaj na izborni uspjeh Kukuriku-koalicije.

– Ljudski mu želim sve najbolje, a neka mađarski sud donese odluku o krivnji ako je Čačić uopće kriv. I Ratko je rekao da će se ponašati ovisno o rezultatu suđenja. Sada je ionako prerano govoriti o izbornim listama, izgledu nove vlade i imenima ministara. O tome ćemo kada dođe vrijeme – zaključio je Z. Milanović.

Komentara 29

55
55
15:33 21.09.2011.

Milanovicu: Ako je Cacic uopce kriv. Kako te nije sramota druze Milanovicu. Ubio 2 ljudi i ti kazes ako je uopce kriv. Na tvom mjestu bi je to prijavio Uskoku pa neka istrazi ko to pdmece tvom neduznom? Drugu. Mozda je to neko iz HDZa ili HSPa ili HSSa ili novinari koji nisu Jugo orjentirani. Prijavi ti to kod Druga Josipovica.

HS
Hrvatski sin
16:09 21.09.2011.

vas dvojica klauna niste više ni smješni,napustite zemlju i idite u sjevernu koreju možda tamo p**e takve shprehe.

UN
unbekant
18:19 21.09.2011.

Milanovic je naj posetniji,i najpametniji Hrvatski polticar,i zelimoga za premijera,da ga narod izabere,a ne da ga tamo neki kriminalci predloze i postave za premijera,kao ovu *******...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije