Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE TO'

Milanović: Ulazak u EU je dijeljenje suvereniteta, ali tu stajemo

milanović
Reuters/ PIXSELL
28.06.2013.
u 23:54

"Ja se ne zalažem niti vjerujem u ujedinjene države Europe kao sljedeću etapu"

Premijer Zoran Milanović rekao je za Al Jazeeru Balkans kako se ne zauzima za ujedinjenje europskih država po uzoru na SAD.

- Ulazak u EU za svaku državu, pa i za Hrvatsku, predstavlja određenu vrstu dijeljenog suvereniteta. Po meni, to je to, tu bismo trebali stati. Ja se ne zalažem niti vjerujem u ujedinjene države Europe kao sljedeću etapu - rekao je Milanović, dodajući da je ovaj balans uz neke korekcije dobar.

Milanović je ustvrdio da nema čuda iz Bruxellesa.

- Oni koji rade dobro i odgovorno, takvi uspijevaju - rekao je Milanović, dodajući da je čak i Njemačka platila cijenu prilagodbe.

Milanović je rekao da će Vlada nastaviti s jačanjem prava LGBT-osoba, ali po suzdržano, po uzoru na Njemačku, a ne Dansku i Nizozemsku, s izjednačavanjem istospolnih zajednica s brakom, ali bez usvajanja djece. Milanović je komentirao i povratak Srba koji su napustili Hrvatsku prije Oluje, rekavši kako nema političkih prepreka za povratak.

- Vratilo ih se puno, kao nigdje u regiji, što znači da imaju povjerenje u ovu državu - rekao je Milanović.

>> Milanović održao emotivan govor i čelnike EU počastio pjenušcem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije