Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O pismu predsjednice

Milanović: U Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti, zna se kome Vlada odgovara

Zoran Milanović u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.02.2015.
u 13:40

Na pitanje razmišlja li o ostavci Milanović je samo rekao 'imate li još koje pitanje'.

Premijer Zoran Milanović odgovorio je danas tijekom boravka u Šibeniku na novinarska pitanja zašto država tri mjeseca dozvoljava prosvjed u Savskoj i boji li se on reakcije branitelja. – Bojim se jedino hrvatskog naroda na izborima koji uvijek jasno kaže što hoće. Prije tri i pol godine glasno je rekao što i kako i ja sam to čuo. Prije 5 godina je isto tako rekao što i kako. Sad je nešto šapnuo i ja sam to čuo i idemo dalje, borimo se za bolju Hrvatsku i idemo naprijed, a ne natrag – rekao je Milanović.

Upitan kako komentira pismo predsjednice u kojem ga poziva na ostavku Milanović je rekao da nije vidio takvo pismo te dodao kako Vlada odgovara Hrvatskom saboru, hrvatskom narodu i biračima koji su znali što su birali i znali tko će biti hrvatski premijer. Na pitanje razmišlja li o ostavci Milanović je samo rekao "imate li još koje pitanje".

– Ponosan sam na ono što radim i na ono za što se borim. Vrednujem i rad drugih. Zna se kome Vlada odgovara i da je Hrvatski sabor najviše tijelo vlasti u Hrvatskoj i od njega nema višeg. Iz njega proizlazi hrvatska Vlada koju podržava većina u Saboru i ja sam premijer te Vlade. To su vrlo jednostavna pravila po kojima demokracija funkcionira. Demokracija dopušta i ovakve situacije kao što je u Savskoj. To je tako i treba biti strpljiv – rekao je Zoran Milanović i dodao da onaj tko želi dobro Hrvatskoj i tko ima dobre namjere dolazi i s konkretnim prijedlozima kao što to čine i saborski zastupnici kada se obraćaju Vladi.

– Dakle, konkretnim prijedlozima, odnosno, točno što, kako, koji mehanizmi, financijske projekcije i utjecaje na proračun. Takav doprinos smatramo ozbiljnim. Tu ne radim razliku između HDZ-a i SDP-a i svaki dobar prijedlog koji mi nismo smislili ćemo prihvatiti. Zato pozivam sve, pa i predsjednicu, da nam se pridruži u ovakvim događajima, kao i primjerice na skorom potpisivanju ugovora za garanciju za mlade ovih dana u Vladi za pomoć mladima pri zapošljavanju u roku od četiri mjeseca nakon završetka školovanja. To su moje poruke i ponavljam: Hrvatska Vlada odgovara Saboru, a Sabor i Vlada hrvatskom narodu i u Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti – poručio je Milanović.

>> Pročitajte pismo koje je Milanović poslao Kolindi Grabar-Kitarović

>> Grabar-Kitarović traži od Milanovića ostavku!

Komentara 162

BU
bubimir
13:55 24.02.2015.

narod je šapnuo - ostavka

DA
Djeca_Arbata
14:00 24.02.2015.

Krajnje je vrijeme da narodu i sebi samom učiniš uslugu...Ostavka...i odi dečko negdje na safari i tamo glumi heroja ulice...

DR
drugPlenky
14:00 24.02.2015.

A što ćemo s Planom 21 ? Čkomiš? To ti nama kaži družeZoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije