Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u osijeku

Milanović: U EU nas čekaju milijarde, ali ne na pladnju

zoran milanović,sdp,vesna pusić,biljana borzan (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/10
03.04.2013.
u 20:21

U EU ulazimo u najkompliciranijem trenutku njezine povijesti. Ono što je prije nekoliko godina izgledalo kao idila, u kojoj svi žive dobro, svi imaju puno, isplaćuju si velike mirovine, danas se pokazalo kao utopija – rekao je Milanović.

– Dobrodošli u Europu! – poručio je večeras iz osječkog Kina Europa Tonino Picula, prvi na listi za Europski parlament koalicije SDP-HNS-HSU. Na njega se dovezao predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

– Nisam ni očekivao da ćemo prije 1. srpnja biti u Europi. Jest da je kino, al' nam je fino – rekao je Hrelja.

Ratne generacije

Predstavljajući kandidate sa zajedničke liste, predsjednica HNS-a Vesna Pusić istaknula je da je apsolutno prva prednost članstva u Europskoj uniji – mir.

– Ako netko zna cijeniti i razumije što je mir, to su građani Hrvatske. Mi u zadnjih 150 godina nismo imali generaciju koja nije doživjela rat – poručila je ona. Podsjetila je kako je Hrvatska imala "zahtjevnije uvjete od drugih".

– Ulazimo u EU s puno svijesti da je ono što tamo napravimo rezultat našeg rada. Jedino što tamo vlada jest zaista malo veći red. Veliki protivnici EU boje se da tamo vlada puno veći red i da će ih tamo, recimo uhvatiti kada tri puta farbaju isti tunel ili takve neke stvari – rekla je prva HNS-ovka dodavši kako je i zajedničko tržište velika prednost EU.

Istodobno je predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio kako je "ovo šansa koju moramo iskoristiti".

Bez upiranja prstom

– U EU ulazimo u najkompliciranijem trenutku njezine povijesti. Opasnosti od rata nema. Ono što je prije nekoliko godina izgledalo kao idila, u kojoj svi žive dobro, svi imaju puno, isplaćuju si velike mirovine, danas se pokazalo kao utopija – rekao je Milanović. Dodao je kako nas "čekaju milijarde, ali ne na pladnju" već one koje se "moraju obrazložiti, napisati dobre projekte".

– Volim ovaj posao i iznova se svaki puta radujem političkoj kampanji da javno govorimo kako bi se vidjela razlika među nama strankama i političarima u Hrvatskoj, kolika je razlika među grupacijama kojima pripadamo. Borit ćemo se protiv svih predrasuda, mržnje, protiv svega što nas je zadnjih 50 godina strahovito koštalo. Želimo državu u kojoj neće upirati prstom, gledati tko im je djed ili baka ili koja su im krvna zrnca. To je opasnost – zaključio je on.

>> Milanović: U Istri nema gostiju, u njoj su svi domaći, takvu RH želimo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije