Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SDP-u

Milanović: Stanje u SDP-u je dobro kako nikad neće biti u HDZ-u

zoran milanović
Petar Glebov/PIXSELL
13.06.2010.
u 18:40

Pozivam i druge da organiziraju koliko-toliko demokratske izbore u svojim sredinama – rekao je Milanović.

– Bandić je bio pametniji. Uvijek je dopustio da uđu i neki koji nisu njegovi – presudili su kuloari na marginama sjednice Glavnoga odbora SDP-a komentirajući subotnje izbore u zagrebačkoj gradskoj organizaciji na kojima su, kako su se mnogi složili, široj javnosti nepoznati esdepeovci ostavili kratkih ruku mnoge poznate:

od Igora Rađenovića, Marije Lugarić, Daniela Mondekara, Ivana Račana do mnogih drugih. To je protumačeno kao izravan sraz “Bernardićevih” ptotiv “Milanovićevih” u kojem su “Milanovićevi” izgubili.

– Kakvu smo poruku poslali o borbi protiv korupcije kad jedan Rađenović nije prošao na unutarstrančkim izborima – upitali su neki zdvojno. I dok su mnogi zagrebačke izbore shvatili kao svojevrstan obračun između “novih i još novijih esdepeovaca”, Zoran Milanović to je demantirao odbijajući govoriti o bilo kakvoj mogućnosti podjele zagrebačkog SDP-a na dvije frakcije.

– Stanje je u zagrebačkom SDP-u dobro, tako dobro kako nikada neće biti u zagrebačkom HDZ-u.

Pozivam i druge da organiziraju koliko-toliko demokratske izbore u svojim sredinama – rekao je Milanović. No mnogi koji su govorili tijekom petosatne zatvorene sjednice izrazili su zabrinutost zbog stanja u SDP-u. Spominjao se i klijentelizam, izostanak pravog programa, a bilo je i jačih riječi poput onih da ovim izborima nije ništa gotovo, sukobi tek počinju i bit će još obračuna. Iako je stanje u zagrebačkoj organizaciji i posljedice koje bi moglo imati na ostatak stranke najviše zaokupilo članove GO-a, izglasali su i zaključke iz ostalih točaka dnevnog reda. Podržali su Milanovića i Predsjedništvo stranke u nastavku pregovora o izbornim koalicijama zatraživši brže i definiranije donošenje programa i politike SDP-a.

Komentara 43

DU
Deleted user
09:27 14.06.2010.

Slažem se!Komunjare su out! Okrenimo se učenju Radića i Starčevića! ZA DOM!!

BS
blade_st
09:24 01.07.2010.

@\"sa škoja se vidi ???\" nisi vridan niti spominjatii dragu nam beštiju, simbol našeg škoja i našeg težaka.

Avatar stravaxx
stravaxx
08:02 14.06.2010.

nešto gadno smrdi kad se moraju davati takve izjave. pa i u CK SKH je bilo idealno tamo krajem 80-tih. servirali nam vijesti da nikad nisu bili jači da će ovo i ono. a gle ........ odeeeee.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije