Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prebio dio kredita

Milanović spustio cijenu i napokon prodao stan na Bijeniku

milanović stan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
02.05.2012.
u 08:07

Dvoetažni stan površine 130,76 četvornih metara supružnici Milanović neuspješno su prodavali više od tri godine. Spustili su cijenu na 1300 eura po m2

Premijer Zoran Milanović napokon je uspio prodati stan na zagrebačkom Bijeniku, na adresi Prevoj 51. Navodno za oko 170.000 eura.

Dvoetažni stan površine 130,76 četvornih metara supružnici Sanja i Zoran Milanović neuspješno su prodavali više od tri godine, od studenoga 2008. godine. I vjerojatno bi ga još dugo prodavali da nisu znatno spustili cijenu s obzirom na to da je zagrebačko tržište nekretnina gotovo zamrlo.

Od osobe bliske premijeru doznali smo da je stan uspio prodati tek nakon što je cijenu spustio na 1300 eura po četvornom metru. Zanimljivo, u posljednoj imovinskoj kartici koju je predao nakon što je postao predsjednik Vlade, Milanović je vrijednost kvadrata procijenio na oko dvije tisuće eura, odnosno stan na Bijeniku procijenio je na 261 tisuću eura.

Naš sugovornik kaže da su supružnici Milanović novcem od prodaje stana na Bijeniku (oko 170.000 eura) prebili dobar dio kredita koji otplaćuju za stan u Krajiškoj ulici u kojemu stanuju od studenog 2008. godine.

Za kredit pola plaće

– Pošto su znatno smanjili prodajnu cijenu, nisu uspjeli potpuno zatvoriti stari kredit – kaže naš izvor.

Podsjetimo, premijer Milanović već nekoliko godina ponavlja da želi prodati stan na Bijeniku kako bi dobivenim novcem prebio strahovito težak stambeni kredit za koji svakog mjeseca mora izdvojiti nešto manje od 12 tisuća kuna, odnosno oko pola premijerske plaće.

Zoran i Sanja Milanović u studenom 2008. godine u Krajiškoj 36 kupili su dvoetažni, četverosobni stan površine 126,75 četvornih metara kreditom Erste banke u iznosu od 298.800 eura. Stan su kupili od tadašnjeg predsjednika uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića.

– Kada se usporedi koliko je Vojkoviću dao za kvadrat tada i koliko je dobio za kvadrat na Bijeniku sada, ispada da je Milanović izgubio jako puno – rekla nam je osoba bliska premijeru. A kome je stan prodan, nije nam željela otkriti.

S(p)retno mešetarenje

Ime novog vlasnika nismo uspjeli doznati ni prije tjedan dana kada smo u Gruntovnici provjeravali informaciju da je predsjednik Vlade napokon uspio prodati stan na Bijeniku. U međuvremenu je novi vlasnik Općinskom građanskom sudu priložio kupoprodajni ugovor i aktivirao plombu, ali još se u zemljišnim knjigama nije upisao kao vlasnik jer vlasnički list stana na Bijeniku još uvijek glasi na Sanju i Zorana Milanovića.

Podaci iz Gruntovnice sugeriraju da su supružnici Milanović prilično s(p)retno kupovali i prodavali nekretnine prije nego što su krajem 2008. podigli taj nesretni kredit od skoro 300 tisuća eura. Stan na Bijeniku koji su upravo prodali, Sanja i Zoran Milanović kupili su u kolovozu 1999. godine za 227.212 njemačkih maraka. Platili su ga u gotovini, u četiri rate, u razdoblju od kolovoza do prosinca 1999. Prije toga Milanovići su bili i vlasnici dvosobnog stana od 49 kvadrata na Svetom Duhu. Kupili su ga u siječnju 1993. godine, a platili u gotovini – 92.530 njemačkih maraka. Prodali su ga u lipnju 2000. godine.

Komentara 75

Avatar docCL
docCL
14:33 02.05.2012.

Admine vidim da je lik i djelo ovog u VL zasticeno.

LU
lutomirski
08:15 02.05.2012.

koga to interesira sta Milanovic prodaje , Zagrebacko trziste nekretnine je u komi isto tako kao drzava....

DJ
dj5
09:03 02.05.2012.

Ako bude vodio državu kao što prodaje stanove, nahebali smo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije