Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kava u umagu

Milanović sindikatima: Prespavajte pa potpišite, nije vrijeme za tenzije

milanović
Goran Kovačić/PIXSELL
14.07.2012.
u 12:26

Da bismo imali za godinu, dvije dana, danas moramo ovako, naglasio je Milanović i apelirao na savjest: Sjetite se svih onih koji su nezaposleni ili ne primaju plaću...

Sve ima svoju cijenu, a računi stiži na naplatu i treba ih podmiriti, zaključak je premijera Zorana Milanovića koji se jutros u Umagu sastao sa svojim stranačkim kolegama.  Poruka je upućena članovima četiriju sindikata koji nisu potpisali izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora.  Premijer ih poziva da  prihvate činjenicu da je situacija teška i da je Europa u krizi te da Hrvatska stagnira. 

- Pregovori nisu propali. Sindikati nemaju načelan stav, što je normalno. Pozivam članove sindikata, hrvatske građane koji primaju plaću po toj osnovi da prihvate činjenicu da je situacija takva kakva je. Mi smo zadnji koji bi realno politički htjeli ustezati  ta prava i  vratiti ćemo ih kad počnemo zarađivati, poručio je Milanović. 

Milanović je dodao da se sa situacijom moramo pomiriti, s naglaskom da je to privremeno i s nadom u rast.

- Ovo je poruka prije svega ljudima, a ne liderima sindikata, koji su također pod pritiskom, kazao je premijer i poručio:

- Možda bi oni trebali prespavati i pristati na ovo. Jedni jesu pristali, drugi nisu. Nije vrijeme za tenzije ili bilo kakve teške riječi, nego za prizivanje razuma.

Da bismo imali za godinu, dvije dana, danas moramo ovako, naglasio je Milanović i apelirao na savjest: Sjetite se svih onih koji su nezaposleni ili ne primaju plaću...

Nema uspjeha preko noći

Pojasnio je da se ne radi o rezanju, već o balansiranju. Racionalizacija troškova uz investicije, to je izlazak iz krize. Svi su svjesni te formule, ali teško ju je primijeniti, smatra Milanović.

- Moramo shvatit svoju realnu snagu, ona je objektivno slabija nego prije četiri ili pet godina i moramo neke stvari promijeniti. Ne obećajem čuda, ali vratit ćemo se na stanje koje smo imali. Sada je ono izazovno, ali ne i dramatično. Mi ni u kampanji nismo ništa veliko obećavali i rekli smo da će bit teško, nastavio je Milanović dodajući kako nema uspjeha preko noći, a to je nešto što ljudi trebaju shvatiti.

Za godinu do dvije trebao bi se vidjeti jasan pravac, a premijer je siguran da njegova Vlada isti ima.

- Stanje u državnoj blagajni je stabilno, ali to nije dovoljno. Ono što nam treba je rast. Imat ćemo ga tijekom ljeta i to je dobro, ali nije dovoljno, smatra Milanović.

Komentara 95

VG
vgboy
21:59 14.07.2012.

idemo se dogovoriti neka bude kako ja hoću

ĆA
ćaćaća
18:50 14.07.2012.

neka gos.milanče digne sidro i lagano otplovi sa svojom vladom na pučinu...

DU
Deleted user
18:40 14.07.2012.

Mlikari su otjerani milicijom, samo neka se zna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije