Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanader u Saboru

Milanović: SDP ne želi imati nikakva posla sa Sanaderom

\'14.06.2010., Iblerov trg 9, Zagreb - sjediste SDP-a. Odgovor Zorana Milanovica na kritike Jadranke Kosor. Premijerka je rekla kako je Milanovicu lako gledati na krizu kad mu placica stigne svaki mje
Sanjin Strukić/PIXSELL
14.10.2010.
u 16:47

– Ne znam zašto se Sanader vraća u Sabor. Nismo sigurni da tamo ima bilo kakva realnog posla - rekao je Milanović.

Komentirajući Sanaderov povratak u Sabor, predsjednik SDP-a Zoran Milanović više je puta naglasio da SDP ne želi imati nikakva posla ni sa Sanaderom niti s HDZ-om.

– Ne znam zašto se Sanader vraća u Sabor. Nismo sigurni da tamo ima bilo kakva realnog posla. Ova je Vlada iscrpila sve svoje potencijale, ako ih je ikada i imala. Zemlja je talac unutarnjih sukoba u HDZ-u. To stanje mora prestati. U tom smislu ozbiljno smo razmatrali mogućnost da tražimo glasovanje o nepovjerenju Vladi – rekao je Milanović. Hoće li zahtjev za glasovanje o nepovjerenju Vladi poslati u Sabor, odlučit će, kaže, u suradnji s partnerima.

– Vrlo smo blizu takvoj odluci. U konzultaciji smo s našim partnerima i mogućim koalicijskim partnerima – rekao je. Milanović je iznenađen Sanaderovim zahtjevom za povratak u Sabor.

– Već vidimo kako u HDZ-u očajnički pokušavaju zloupotrijebiti tu činjenicu, ali, ponavljam, ni s HDZ-om niti sa Sanaderom ne želimo imati nikakva posla, ni kontakata niti dogovora. Ni danas, niti jučer, niti sutra – kaže Milanović, a na pitanje kako bi se ponio SDP da Sanader uspije okupiti dovoljan broj zastupnika i zatražiti glasovanje o nepovjerenju Vladi, odgovorio je da bi “bio najsretniji da Sanadera nema u Saboru”.

– Mnogo je važnije kako će se postaviti oni koji u ovom trenutku formalno daju podršku Vladi. Dakle, HSS i predstavnici manjina. Jer ovo nije običan ugovorni odnos, kako je to rekao jedan od predsjednika stranke, ovo nije ugovor o ogrjevu za zimu, ovo je ugovor koji jako utječe na sudbinu ove zemlje i oni koji i dalje produžuju ovu agoniju, ovaj košmar u kojemu se nalazimo preuzimaju odgovornost i neodgovornost za stanje u kojemu se Hrvatska nalazi. Ovo je poruka i njima jednako kao i HDZ-u – rekao je Milanović i dodao da misli da je za ovu Vladu najbolje da odstupi - i to odmah! Upitan je li o tome jutros razgovarao s Miloradom Pupovcem, Milanović je rekao:

– Ne!

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar comparator
comparator
17:10 14.10.2010.

A kaj bi ti s Hrvatskom?Pa nije ti to mamina duda.

EU
eureka001
18:53 14.10.2010.

a dalmos sa komunistima jos i manje, ja bi zabranio i mojima dva pesa da se druze komunisttima

HO
hornet7
20:58 14.10.2010.

Pa ko zeli da ima posla sa lopovom ,,ja ne !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije