Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef oporbe

Milanović potpisao peticiju za referendum o ZOR-u

milanovic
Marko Lukunić/Pixsell
Autori: nsš, A.Be./VLM
13.06.2010.
u 11:54

Pozvao je sve građane da daju svoj potpis kako bi se mogao održati referendum o ZOR-u.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović potpisao je danas na Trgu bana Jelačića u Zagrebu peticiju za referendum o izmjenama Zakona o radu. Pozvao je sve građane da daju svoj potpis kako bi se mogao održati referendum dodavši da se to tiče svakoga od njih i svake obitelji.

Milanović je istaknuo da Zakon o radu štiti radnička prava koja su u Hrvatskoj danas ugrožena i da bi se trebao mijenjati samo u iznimnim situacijama, a ne "preko noći".

- Podršku referendumu već sam ranije izrazio tako da je moj današnji potpis samo formalnost, rekao je Milanović okupljenim novinarima.

Ozren Matijašević iz HUS-a izvijestio je da je dosad prikupljeno 57 posto potpisa potrebnih za referendum, javlja HRT. Podsjetimo, da bi se referendum održaopotrebno je prikupiti potpise 10% građana što iznosi blizu 450.000.

Sever: Potpis za peticiju daju i članovi HDZ-a, HSS-a...

Više od 1000 predstavnika sindikata koje okuplja pet sindikalnih središnjica i pridruženi sindikati na svesindikalnom će saboru u Studentskom centru u Zagrebu, kako je najavljeno, donijeti nekoliko rezolucija o sveobuhvatnim promjenama u Hrvatskoj. Jasno, tema će biti i prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama Zakona o radu koje je, u prvih pet dana, neočekivano uspješno. Prema posljednjim podacima, prikupljeno je 57 posto od potrebnih 449.506 potpisa.

– Iako je jasno da to što radimo ne ide na ruku Vladi, potpisuju se i članovi HDZ-a, HSS-a i ostalih stranaka vladajuće koalicije. Ne skrivaju svoju stranačku pripadnost, ističu je kada dođu na štand – kaže Krešimir Sever (NHS) i najavljuje nove akcije: – Podijelit ćemo sudionicima svesindikalnog sabora listiće kako bi se izjasnili o tome podržavaju li ideju o zajedničkom štrajku. Nikakvi detalji o štrajku nisu određeni. Riječ je zasad samo o ideji koja će se ostvariti ako se sindikati pozitivno izjasne o tome.

Komentara 65

DI
dr-ivek
13:39 13.06.2010.

svaka čast zokiju što ne izaziva bunt i što ne poziva na nemire. ako su sindikati uspjeli u par dana skupiti 300 000 ljudi u izražavanju nezadovoljstva prema aktualnoj nesposobnoj vlasti, on bi uspio skupiti barem jednako toliko da se odluči na otvoreni prosvjed protiv ovih nesposobnjakovića na čelu države. bolje će biti mirno preuzeti vlast . istina da će nas ovako puno više koštati ali bolje je i to nego da ijedna nedužna osoba strada na prosvjedima. još malo pa izbori hvala bogu.... da trenutnoj vladi mandat traje samo godinu dana duže uvjeren sam u to da Hrvatske više nebi bilo... ali srećom pa im ovaj posljednji mandat istječe uskoro i neće biti u mogućnosti provesti ono što su naumili prije skoro 8 godina... idemo dalje...

OB
-obrisani-
14:00 13.06.2010.

13.06.2010. u 12:27h sudac je napisao/la: strasno taj referendum potpisuju sve sami radnici, milanovic, opacic, linic, severina....sve primjeri radnicke klase -------------------- Jučer je na Trgu potpisao i radnik Relja Bšić, vidio sam ga u \"gužvi\" od 7 sindikalaca na štandu.. pozdrav vaš zmijicamala

DM
Dan_Marinovic
09:25 14.06.2010.

nema sanse da potpisem bilo sto sto promoviraju milanovic, severina i oni foteljasi sindikati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije