Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u un-u

Milanović: Postoje dva puta - jedan vodi u znanje, drugi u neznanje

milanović, brown
Vlada.hr
26.09.2012.
u 23:04

Hrvatski premijer sudjelovao je u sjedištu UN-a u New Yorku u pokretanju inicijative glavnog tajnika UN-a Ban ki Moona pod nazivom „Education first“

Nužnost rezanja učiteljskih i profesorskih plaća bila mi je jedna od najgorih stvari, no to se moralo učiniti – poručio je premijer Zoran Milanović u sjedištu UN-a u New Yorku gdje je sudjelovao u pokretanju inicijative glavnog tajnika UN-a Ban ki-Moona pod nazivom Education First (Obrazovanje na prvom mjestu), prenosi HRT.

Istaknuo je da postoje dva puta - jedan vodi u znanje, drugi u neznanje.

>>'Nisam došao po glasove, ali dva su mandata malo da uredimo RH'

– Zbog toga treba dati punu potporu inicijativi glavnog tajnika – zaključio je premijer.

Ban ki-Moon je istaknuo da je moć obrazovanja nezamjenjiv mehanizam svjetskog napretka. Naglasio je da svako dijete mora imati jednak pristup obrazovanju, a kvaliteta školstva mora se poboljšati jer upravo to omogućuje izgradnju tolerantnijih i pravednijih društava.

– Ne smijemo stati u našim naporima, stavimo obrazovanje na prvo mjesto – kazao je glavni tajnik UN-a.

>>Milanović u New Yorku: Moja se Vlada zalaže za vladavinu prava

Ključne riječi

Komentara 35

TM
trade_mark
23:17 26.09.2012.

jedan vodi u znanje, a drugi u neznanje. ja se zovem zoran i imam tri godine. mama mi je rekla da ću kad odrastem biti jako pametan.

TM
trade_mark
23:18 26.09.2012.

...usput rečeno, hrvatska ide ovim drugim putem.

LO
Louie
23:17 26.09.2012.

Kojim putem ide Milanovic?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije