Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet BiH

Milanović: Pomoći ćemo BiH, ali ne milostinjom nego kroz projekte

Premijer Milanović u posjetu BiH (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
28.02.2012.
u 11:35

Susretom s dužnosnicima dvaju HDZ-a u BiH Milanović je potvrdio nastavak politike predsjednika RH Ive Josipovića

Drugi dan posjeta BiH predsjednik Vlade Zoran Milanović najavio je najvažniji zaokret, ali ne u politici prema toj zemlji, što su pokušali iskonstruirati iz krugova sestrinske stranke u BiH (SDP-a BiH), nego prema raspodjeli potpore koju su HDZ-ove vlasti do sada godinama dijelile za više manje vrijednih projekata.

Bolnica i Sveučilište

– Hrvatska će pomoći, ali ne milostinjom nego kroz možda malo fokusiranije programe. Ja bih da ta pomoć bude kvalitetno usmjerena i da se taj novac ne razbacuje. Postoje neki dobri projekti koje je gurala bivša vlast, kao bolnica i Sveučilište, i to ćemo nastaviti – rekao je Milanović koji je tijekom dana posjetio te dvije institucije.
Doznaje se kako će nova Vlada RH potpuno prekinuti praksu prijašnjih vlasti izdvajanja novca za “opanke i habite”, kupovanja naklonosti stotina kulturno-umjetničkih društava, nepoznatih udruga i organizacija za predizborne svrhe. Umjesto toga novac bi se trebao usmjeriti za nastavak pomoći bolnici i Sveučilištu u Mostaru kao i snaženje gospodarske suradnje. 
Izražavajući zadovoljstvo zbog brojnih gospodarstvenika koji imaju razvijene poslove i u Hrvatskoj, a sjedište im je u Širokom Brijegu, Milanović je izjavio da je ohrabren porukama sa sastanka kojemu su nazočili predstavnici vlasti Širokog Brijega, Županije zapadnohercegovačke i gospodarstvenici.

U Mostaru je nakon susreta s lokalnim dužnosnicima Milanović tradicionalno obišao stari dio grada i prešao Stari most gdje su ga pozdravljali prolaznici i vlasnici trgovačkih radnji a u jednome od restorana u orijentalnome stilu sa svojim domaćinom Ljubom Bešlićem popio je kavu i pojeo baklavu.

Susret s HNS-om

Milanović je i na vrlo izravan način susretom s čelnicima Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koji predvode dva HDZ-a potvrdio da ih smatra legitimnim političkim predstavnicima Hrvata iako su iz vlasti u Federaciji izgurali SDP zajedno s drugom najsnažnijom bošnjačkom strankom SDA. 
– To su stranke (HNS) koje su ovdje dobile puno glasova i zaslužuju da ih se čuje – rekao je Milanović potvrđujući nastavak politike predsjednika Ive Josipovića.

Ključne riječi

Komentara 38

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:11 28.02.2012.

- Kukuriku spremiti u kokošinjac Možda ga Bosanci smijeste di mu je mijesto

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:15 28.02.2012.

- Što li sada radi naš vrli precendent? Pere novčeke?

KK
KlNGS KlNG®
11:58 28.02.2012.

naš ultra popularni premijer.....možda danas skupi 20 komentara, nakon cjelodnevnog terora njegovom \"veličinom\"?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije