Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitao igračima

Milanović osudio huligane i poručio: Osramotili ste Hrvatsku!

bakljada (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/3
20.06.2012.
u 12:49

Predsjednik Vlade svojim ministrima poručio da se pozdrave od spajanja vikenda i da od toga neće biti ništa

Premijer Zoran Milanović čestitao je danas nogometašima hrvatske reprezentacije na njihovu nastupu na Euru.

– Čestitam nogometašima jer su svoj posao radili kako posao i treba raditi. Praktički nisu napravili ni jednu grešku, ali, eto, netko mora ispasti – istaknuo je Milanović, a zatim se žestoko obrušio na, kako je rekao, tzv. šačicu navijača koja je osramotila Hrvatsku. Premijer im je poručio da su svojim šovinističkim istupima prostituirali i sva ta obilježja hrvatske države kojima se kao ponose.

– To nisu samo šovinisti i ekstremni desničari, nego ljudi koji štete državi i ne radi se tu o nikakvoj šačici tzv. navijača jer Hrvatska ima 4,3 milijuna stanovnika, a ja se onda pitam zašto takve šačice ekstremista nema i među navijačima zemalja koje imaju 80 milijuna stanovnika – rekao je Milanović i poručio da moramo biti simpatična i otvorena država.

Predsjednik Vlade zatim je svojim ministrima poručio da se pozdrave od spajanja vikenda te da od toga neće biti ništa jer ih sve, kako je kazao, očekuje na svečanoj sjednici Vlade, kojoj će 25. lipnja, na Dan državnosti, nazočiti i predsjednik Ivo Josipović. 

Premijer se osvrnuo i na jednu od hrvatskih specifičnosti s obzirom na to da slavimo i Dan državnosti i Dan neovisnosti. Dok mu je 8. listopada kao Dan neovisnosti jasan, premijer je relativizirao 25. lipnja kao Dan državnosti i pitao se je li to zaista pravi dan za obilježavanje dana državnosti, a napomenuo je i da bismo tako isto mogli, recimo, dan državnosti baštiniti od stoljeća sedmog. 

Ključne riječi

Komentara 115

VE
velikazmija
17:29 20.06.2012.

u šajkačama dolaze po medalje ja dobivam minuse iš--

OG
Oluja-Gotovina
22:37 20.06.2012.

A ha tu je http://www.vecernji.hr/euro-2012/poljska-policija-potvrdila-da-je-rus-bacao-baklje-nase-tribine-clanak-422554

OP
opcija
15:38 20.06.2012.

I nemoj tko da mi na janjetinu zakasni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije