Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slanom

Milanović o kupovini dionica INE: Nećemo se zaduživati

milanović
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
27.10.2014.
u 14:41

Zoran Milanović kazao je kako se država neće zadužiti jer ne želi građane dotjerati na prosjački štap

Na pitanje je li točno da se Hrvatska zadužuje za 2,6 milijarde eura kako bi od MOL-a otkupila dionice Ine, premijer Zoran Milanović odgovorio je da to nije točno, da se država neće zadužiti jer ne želi građane dotjerati na prosjački štap.

– Mi svoje nećemo prodavati, a što će MOL raditi sa svojim dionicama, to nas se tiče kao građana Hrvatske, no oni mogu slobodno raspolagati svojim dionicama. Prema Zakonu o privatizaciji Ine, koji je još uvijek na snazi, obaveza je i pravo države, tj. Vlade je da bude obaviještena o svakom stjecanju dionica Ine iznad 10 posto, rekao je premijer Zoran Milanović u ponedjeljak u Stonu odgovarajući na novinarska pitanja u povodu objave navodnih planova ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da se država zaduži gotovo 3 milijarde eura kako bi vratila Inu u puno vlasništvo Hrvatske.

Citirajući zakonske odredbe o privatizaciji Ine, premijer je napomenuo kako bi u slučaju i da MOL prodaje više od 10 posto dionica hrvatske naftne kompanije Vlada morala o tome biti obaviještena. Milanović je usput pripomenuo da su u tijeku razgovori s Europskom komisijom o održivosti ovakvih zakonskih normi budući da je MOL vlasnik pedeset posto dionica koje je kupio.

– Istina, bilo je sudskih postupaka, bivši premijer je u zatvoru zbog korupcije oko prodaje Ine, no to ne osporava legalnost dionica koje je MOL kupio i platio i s njima može raspolagati – rekao je premijer.

Osvrnuo se i na izjavu američkog senatora Murphyja da mu je Milanović obećao kako nećemo Inu prodavati Rusima, a zauzvrat dobiti američke helikoptere. Premijer je kazao da je senatora primio u kurtoazni posjet, demantirao da je davao bilo kakva obećanja i naglasio da se u slučaju Ine vodi interesima Hrvatske. Što se MOL-ovih dionica tiče, kaže da o njihovoj prodaji ne može govoriti, ali je izrazio sumnju u mogućnost da ih prodaju Gazpromnjeftu.

>> Milanović u Slanom: Ovo je strateška investicija za Hrvatsku

Komentara 18

HR
Hrvatska3014
15:05 27.10.2014.

Spin. Nitko ne zna od kuda ova vijest. Možda treba sakriti poraz SDPa i gubitak Sisačko moslavačke županije od sinoć.

LJ
ljutko
16:25 27.10.2014.

Prodaš neku "stvar",pa tu istu"stvar" opet kupiš za puno veću cijenu nego kad si je prodao.

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
22:36 27.10.2014.

ovima iz vlade ne bih dao ni da mi psa prosecu. pitanje u kakvom bi ga stanju vratili. vode nas u smjeru koji je samo njima optimistican. da imaju i malo dostojanstva vec bi odavno odstupili i izbjegavali pojavljivanje u javnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije