Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ministar

Milanović nije dao novom ministru da odgovori na pitanje o kreditima

Darko Lorencin, Zoran Milanović
Vlada RH
13.03.2013.
u 11:59

Životopis imate, čovjek je, to je prije svega bitno, da imate čovjeka u Vladi, rekao je premijer Zoran Milanović

Premijer Zoran Milanović nakon sjednice Vlade u Banskim dvorima predstavio je novog ministra turizma Darka Lorencina koji će na to mjesto doći nakon ostavke Veljka Ostojića.

– Od sljedećeg tjedna ministar turizma je Darko Lorencin. Životopis imate, čovjek je, to je prije svega bitno, da imate čovjeka u Vladi. Iza sebe ima vrlo ozbiljnu karijeru koja ga kvalificira da bude ministar turizma jer to radi uspješno. U stvari me čudi da nije bio izbor prvog trenutka i prve sekunde – rekao je Milanović.

– Nastavit ću priču koju je počeo Veljko Ostojić u najbitnijem sektoru u RH. Imam jedan dosta velik zadatak i velik izazov samim time što je Ostojić postavio zavidne podatke pred turistički sektor, to se vidi iz sezona. Počašćen ovom ponudom da se iskažem, imao sam i čast i zadovoljstvo i još uvijek sam pomoćnik ministra gospodarstva i sa srcem sam radio taj posao. Ako Sabor bude prihvatio moje imenovanje, moja motivacija bit će još samo veća – rekao je Lorencin.

– Što se tiče Srđa, riječ je o projektu koji je tri puta prošao javnu raspravu, riječ je o prostornom planu uređenja cijele županije i grada Dubrovnika. Projekt je sva tri puta prošao, mi ne možemo biti drugačiji nego podržavati taj projekt. Investitor je tamo došao kada su sitni planovi doneseni – odgovorio je na pitanje što misli o projektu na Srđu.

'Mi nismo policija'

– Ne. Neću provjeravati. Zna se za koje je poslove potrebno provjeravati ljude. Mi nismo policija, politika je javna služba, gdje ćemo završiti ako provjeravamo policijski ljude u čiju kompetenciju vjerujemo – komentirao je Milanović pitanje hoće li ubuduće provjeravati državne dužnosnike.

Milanović nije dopustio da se odgovori na pitanje na koji je način novi ministar dobio tri stambena kredita.

– Ovo nije optuženička klupa. Neće odgovoriti. Dobio je kao i ja, na kamate – rekao je.

– Konzultirat ćemo se i odlučiti oko zamjene potpredsjednika Mimice koji odlazi u Europski parlament – odgovorio je na pitanje što će biti s Mimicom.

Komentara 21

DE
demokršćanin
22:29 13.03.2013.

DEMOKRACIJA! Poštuj šefa svoje koalicije,čini se da je prva Milanovićeva zapovjed.

OB
-obrisani-
21:07 13.03.2013.

Sve se bojim da taj aroganti sve više iritantni i totalno nesposobni lik koji glumi premijera ne bi bio prvi u prozivanju i optuživanju da je netko iz HDZ-a u pitanju. Spin-doktori sa Iblerovog bi u tom slučaju opet radili sto na sat !

Avatar Jorge
Jorge
18:37 13.03.2013.

"Nema privatnih stvari kada su u pitanju novinari, dužni smo dati odgovor na svako pitanje, kazao je premijer na početku sjednice..." Ukinute sigurnosne provjere?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije