Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi kritički udar

Milanović: Neka se Kosor očituje uvodi li porez na aktivu banaka

zoran milanović
Robert Anić/PIXSELL
20.08.2010.
u 11:25

Predlaže Vladi uvođenje poreza na dividendu i kapitalnu dobit čime bi se oporezivao luksuz.

– Pozivam premijerku da se što prije jasno očituje koje su Vladine namjere, odnosno postoji li namjera da se uvede porez na aktivu banaka i pitam je li svjesna koje to posljedice može izazvati? Nisam ni sanjao da ću se naći u situaciji da govorim ne u korist banaka nego u prilog zdravog razuma jer podsjećam da je 1. travnja prošle godine SDP uputio prijedlog da se uvede porez na kamate veće od 9,5 posto. Tada je taj naš prijedlog odbijen i tada je premijer bio Sanader i Hrvatska je, kao i ostatak svijeta, ušla u recesiju, a kamate su na kredite građana i gospodarstva rasle – ovim je riječima na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik SDP-a Zoran Milanović uputio još jedan kritički udarac premijerki i njezinoj Vladi.

Milanović je naglasio da Hrvatska u ovoj godini neće završiti u plusu, odnosno neće ostvariti gospodarski rast. Usto, kazao je, sada se posve krivo govori o namjeri uvođenja poreza na dobit banaka, a ljudi ne shvaćaju da porez na dobit banaka već postoji.

– Sad je zapravo riječ o porezu na bankovnu aktivu, to je prije mjesec dana uvela Mađarska po stopi od 0,50 posto, no to nigdje nije dočekano s odobravanjem. Naprosto, to je loše iskustvo. Uvođenje takva poreza ne podržavaju ni guverner ni struka ni premijerkini savjetnici. Premijerka o tome malo govori, a morala bi se jasno izjasniti što smjera jer ovakva odluka ne smije biti impresija s jednoga premijerkina puta. Donese li se ovakva odluka, ona bi bila iznimno štetna i služila bi isključivo da se nakon ukidanja kriznog poreza zakrpa proračun i deficitna rupa – kazao je Milanović i opet Vladi predložio da se uvede porez na dividendu i kapitalnu dobit čime bi se oporezivao luksuz te izrazio čuđenje rekavši:
– Ako to imaju druge zemlje, zašto nema i Hrvatska?

– Ova Vlada u proračunu za 2010. u projekciji rashoda nije predvidjela uštedjeti niti jednu jedinu kunu. SDP se, kako na razini zemlje, tako na razini Zagreba, zalaže za realan proračun i realan te izbalansiran rebalans.

Komentara 158

OB
-obrisani-
22:32 20.08.2010.

eto baš pušim jednu kubansku pravu cigaru tamo di ti tvrdiš da je to nemoguće, baš skočio dolje sa ljestava, i prevodim bandi što briješ , i svi umiru od smijeha.

CO
Contractor
22:34 20.08.2010.

@razočarani Vidim koliko pažljivo čitaš postove.Ja sam rekao da sam pogriješio sa C_5. I da,leti sa u kacigi i pancirki i za zaštitom za sluh!bez toga nečeš uć u njega,osobito ne u Iraqu i Afghanistanu!Isto pravilo vrijedi i za UH-60 i CH-47!

CO
Contractor
22:32 20.08.2010.

Nagradno pitanje za \"znalca\" pod nickom BlackWolfie: koliko traje let sa C-17 od Baghdada do Balada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije