Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović oštro:

'Kad dođu u Vladu po novac, neka se zapitaju odakle taj novac dolazi'

Zoran Milanović (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.03.2013.
u 11:38

– Pitaju zašto se sastajem s korumpiranim diktatorom. To je vrlo nepošteno. Kao prvo, mi se ovdje borimo da potpišemo neke komercijalne ugovore, da ih realiziramo, da hrvatsko gospodarstvo dobije nove poslove – rekao je premijer.

Premijer Zoran Milanović današnju sjednicu Vlade, kako je i sam rekao, završio je na pomalo neuobičajen način. Osvrnuo se na kritike nekih nevladinih udruga koje su prosvjedovale prije dva dana kada su on i predsjednik RH Ivo Josipović ugostili predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva.

– Pitaju zašto se sastajem s korumpiranim diktatorom. To je vrlo nepošteno. Kao prvo, mi se ovdje borimo da potpišemo neke komercijalne ugovore, da ih realiziramo, da hrvatsko gospodarstvo dobije nove poslove, a s time da i radnici dobiju svoje plaće. Mi smo između ostalog dogovarali prodaju brodova Azerbajdžanu, a ne prodaju oružja kao što to čine mnoge države na zapadu. A što se tiče kritike nevladinih udruga da je riječ o korumpiranoj zemlji kojom vlada diktator, moram reći da je Azerbajdžan danas slobodnija zemlja nego ikada prije u svojoj povijesti, da je to najsekularnija islamska država u svijetu u kojoj žene imaju veća prava nego bilo gdje u islamskom svijetu. Ne volim licemjerje tih nevladinih udruga. Neka se zapitaju, a onda javno kažu zalažu li se za to da nikakve poslove ne dogovaramo s Azerbajdžanom. Neka kažu "mi ne želimo da radnici u Uljaniku ili Đuri Đakoviću zarade svoje plaće zato što će svoje proizvode prodati Azerbajdžanu" – rekao je premijer Zoran Milanović i još na kraju svim nevladinim udrugama koje su prosvjedovale protiv dolaska predsjednika Alijeva poručio da se sljedeći put kada u Vladu dođu po novac zapitaju odakle taj novac dolazi.

Premijer im je zapravo poručio da novac koji se uplaćuje udrugama često potječe djelomično i od poslova koji naši gospodarstvenici sklapaju s drugim partnerima u svijetu pa i s Azerbajdžanom te da tim nevladinim udrugama ta činjenica očito ne smeta, ali zato licemjerno prosvjeduju protiv dolaska nekih državnika, u ovom slučaju predsjednika Azerbajdžana. 

>> Hrvatskoj poziv u projekt gradnje plinovoda za EU

Komentara 21

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
17:28 13.03.2013.

'Kad dođu u Vladu po novac, neka se zapitaju odakle taj novac za moju placu i gorivo koje mi toce u auto jer ja nisam kao vi budala da bi ga sam placao

IS
istrako
12:28 13.03.2013.

Dobro je i rekao!

NL
NLF
13:04 13.03.2013.

Odakle novac dolazi? Sigurno ne od njega. Nek se zapita zašto u istu sobu mnistri dolaze pojedinačno svaki sa svojim autom i slično. Prvo svoj prag pometi pa laj... Sve njih, i Vladu i Udruge treba spustiti na nivo koji Hrvatskoj trenutno odgovara, a to je štednja u državnoj upravi, a potrošnja izvan nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije