Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi udar na džep

Nema više političkih cijena, struja će poskupjeti 16 posto

Vlada, zelena akcija (1)
Patrik Macek/PIXSELL
21.04.2012.
u 14:34

To nije političko imenovanje jer ona radi već dugo. A ako se pokaže da optužnica stoji, ministrica Holy snosit će odgovornost, komentirao je premijer imenovanje Sanje Kalambure

Premijer Zoran Milanović, predsjednik Ivo Josipović, ministri, vojska, ronioci, lađari, osnovci i srednjoškolci, izviđači, planinari, šumari, studenti... danas su očistili više od 800 ilegalnih odlagališta otpada. Akcija "Zelena čistka" održava se u Hrvatskoj prvi put, a dio je međunarodne akcije "World cleanup" u kojoj sudjeluje više od 90 zemalja u svijetu.

Ne ide unedogled

Milanović se posla, s ministrima Mirelom Holy i Mirandom Mrsićem, primio na odlagalištu u zagrebačkoj Dubravi. Tijekom "čistke" nije mogao izbjeći neugodna pitanja novinara o povećanju cijene struje od 1. svibnja koje je nedavno najavio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

– Struja se do sada prodavala političkom odlukom, a to se ne može unedogled raditi ispod cijene. To smo radili i s brodovima. Ali možemo birati. Ili ćemo korporacije koje se bave tim poslom tjerati u propast pa sanirati novcem svih nas ili ćemo se prilagođavati u hodu i mijenjati pravila igre – rekao je premijer.

Do kraja mjeseca Vlada će donijeti odluku da struja od 1. svibnja bude skuplja. HEP je tražio povećanje 22 posto, no realno bi struja mogla poskupjeti 16 posto.

Čistilo jedan posto građana

To znači da bi industrija za kilovatsat, umjesto dosadašnje 32 lipe, plaćala 37,12 lipa, a domaćinstva umjesto 70 lipa, 81,2 lipe po kilovatsatu. Novinari su premijera pitali i o imenovanju Sanje Kalambure za direktoricu Fonda za zaštitu okoliša protiv koje je podnesena optužnica da je sudjelovala u lažnoj kupnji kontejnera za smeće.

– To nije političko imenovanje jer ona radi već dugo. Ako se pokaže da optužnica stoji, ministrica Holy preuzet će odgovornost – rekao je.

"Zelena čistka" je do sada najveća volonterska akcija u nas u kojoj je sudjelovalo oko jedan posto stanovnika.

– Kad se toliko građana angažira za neki cilj i čisti smeće koje su napravili njihovi sugrađani, onda bi se oni koji otpad bacaju trebali zapitati hoće li to drugi put napraviti. Akcija, koja je trajala šest mjeseci, odrađena je potpuno volonterski – rekla je Helena Traub, voditeljica kampanje.

Komentara 203

OB
-obrisani-
15:54 21.04.2012.

NEMA VAS 5 MILIJONA . . . imate drzavu sa svim tim prirodnim bogatstvom i na takvom ste polozaju da vam cijeli svijet zavidi a u banani ste

OB
-obrisani-
15:57 21.04.2012.

21.04.2012. u 15:51h icko je napisao/la: Dracun Ja nisam glasa nitbi glaso za ovu vladu radije umro nego dao glas ovoj garanturi nesposobnoj.. Kako dat glas ovoj vladi kad svi skupa imaju 10g radnog staža.. - Pa ako ste nezadovoljniljni sta ih trpite? Izadite na ulicu i birajte nove i dajte uvjete za vas glas, sta ce vam sve te stranke u toj maloj drzavi to samo kosta novac kojeg nemate.

KI
kico1
17:36 21.04.2012.

hm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije