Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Milanović: I sindikati moraju razumjeti: Što nemamo, nemamo

vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.10.2012.
u 10:00

Na dnevnom redu u Banskim dvorima Zakon o kaznenom postupku te onaj o Uskoku

Sjednica Vlade RH započela je osvrtom na izvješće EK o spremnosti Hrvatske za ulazak u EU.

- Sada umjesto 51 zadaće imamo njih deset, kazala je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. 

- Osim preostalih obveza jačat ćemo i već ispunjene zadaće, zaključila je ministrica Pusić svoje izlaganje o izvješću o monitoringu EU.

Pusić je rekla i da očekuje 20 ratifikacija do kraja godine.

- Gotovo je tek kad je gotovo, a kad bude gotovo, u srpnju 2013., onda tek počinje, stavio je "točku na i" je Zoran Milanović.

Premijer Milanović prije ostalih točaka dnevnog reda osvrnuo se na najavljene sindiklane prosvjede.

- Neke odluke su naprosto nužne i teške, ovo je izazovan trenutak. Otvorili smo Markov trg kako bi čuli građane. Svatko ima pravo reći sve što misli. Situacija je teška, radimo sve kako bi nam ´sutra´ bilo bolje. Ali svi moraju razumjeti da ono što imamo-imamo, što nemamo-nemamo, kazao je Milanović.

Dodao je kako odgovornost moraju preuzeti svi i shvatiti u kakvom se trenutku nalazimo.

- Ja sam dao i neka obećanja, a rijetko ih dajem. Mi ne radimo ništa da bi nekome napakostili, radimo sve da bi nam sutra bilo svima bolje, poručio je premijer Milanović. 

Potpredsjednik vlade Radimir Čačić iznio je Nacrt prijedloga zakona o regulaciji energetskih djelatnosti, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, na kojeg se ponovo komentirajući rast cijena energenata nadovezao premijer:

- Mi ovim odlukama ne bježimo od odgovornosti, ali ne možemo biti odgovorni na kretanje cijena energenata na mediteranskom tržištu. Nema opravdanja da se u Vukovaru plaća jedna cijena, viša, a u mom rodnom gradu druga. Netko je politički arbitrtirao i čekao do zadnjeg trena da može dići galamu, i to pred lokalne izbore. E to se više neće događati, naglasio je.

- Cijene su takve kakve jesu, na možemo nešto što košta 10 građanima prodavati po 8, pomagat ćemo siromašnima, ali političke manipulacije nećemo dopustiti, zaključio je premijer.

- Dobro ste rekli, ovom odlukom štite se tržišni principi i uspostavlja okvir za restrukturiranje energetskog sektora, dodao je Čačić.

Ministar pravosuđa iznio je Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku te Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

- Oslobađamo novim zakonskim rješenjima kapacitete županijskih sudova za postupke organiziranog kriminala, korupcije i najtežih kaznenih djela, istaknuo je Miljenić.

Predložen je i novi zakon o probaciji, koji bi prema riječima ministra Miljenića trebao smanjiti opterećenost zatvorskog sustava, uvjetnih otpusta.

- Taj će sustav kroz tri godine donijeti i nova zapošljavanja. To je nova koncepcija, u Hrvatskoj dosad nije postojao sustav probacije, a sada se pokazao kao dobar,a bit će novim zakonom još i bolji, kazao je ministar.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić iznio je pak Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona koji je nužno što prije donijeti zbog kratkog roka koji je vladi dan od strane Ustavnog suda.

Ostojić je vladi predstavio i prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za raspolaganje sredstvima za nabavu cjepiva protiv gripe za odrasle za 2012. godinu

- Procijenjena količina za nabavu cjepiva za ovu godinu je viša od potrebne, proizvođač nije pristao na smanjenje i raskinuo je ugovor.  Molimo Vladu da počnemo novi natječaj. Vrijednost je preko 5 milijuna kuna, kazao je ministar.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić predložio je vladi pripajanje društva HŽ holding društvu HŽ Infrastruktura. - Od sada će HŽ imati samo tri  trgovačka društva, kazao je.

>>FAZ: RH ne ispunjava uvjete, Füle: Hrvatska će ispuniti ono što treba

>>'Ozbiljno shvatite i završite posao. Inače će vas EK natjerati'

Komentara 58

DO
doktorica
10:28 11.10.2012.

ne smijete poskupiti grijanje!!!!!!

AM
a_morte_i_rossi
10:30 11.10.2012.

jedno pitanje.... ima li koga na lijevoj strani te sjednice??? ja imam osjecaj kao da su samo njih 11 u vladi hahahahaha i odrzavaju sjednicu... velicanstvenih jedanaest!!! LOL

HE
hellbani
10:25 11.10.2012.

veleizdajice.... sudit ce vam narod prije ili kasnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije