Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKA VEZA

Milanović je danas poštedio samo jednog HDZ-ovca: 'On nije gangster, za razliku od drugih'

Osijek: Poznati na susretu Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
18.03.2024.
u 21:57

Riječ je o predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, s kojim je Milanović obiteljski povezan.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u ponedjeljak je vrlo oštro komentirao Ustavni sud, koji je ranije danas u dokumentu nazvanom "upozorenje" ocijenio da Milanović ne može biti službeni kandidat na parlamentarnim izborima niti biti na listi neke stranke. Dotaknuo se pritom predsjednik i Hrvatske demokratske zajednice te je pozvao građane da se na izborima ujedine protiv HDZ-a i "bande Andreja Turudića", glasali oni za SDP-ovu listu, za Možemo!, za Domovinski pokret ili za Most. 

Međutim, jednog HDZ-ovca odlučio je, uvjetno rečeno, poštedjeti. Riječ je o predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, s kojim je Milanović obiteljski povezan. Naime, Jandroković je oženio Milanovićevu sestričnu Sonju, rođenu Matasić, a njen otac Ante brat je Milanovićeve majke Marije i Zoranov ujak.

A kako je to Milanović poštedio Jandrokovića? Govoreći o tome zašto neće dati ostavku na mjesto predsjednika države, spomenuo je Jandrokovića, koji bi ga u tom slučaju naslijedio na toj poziciji. Kazao je pritom da za njega, Jandrokovića, ne misli da je "gangster", kako je u ponedjeljak u više navrata nazvao suce Ustavnog suda, ali i HDZ-ovce općenite.

"Kada bih dao ostavku, time bih predao vlast Jandrokoviću. Ne mislim da je on gangster jer nije, za razliku od ovih, ali to predajem HDZ-u. Što je sljedeće? Da na minutu predam kontrolu nad vojskom i tajnim službama toj zločinačkoj organizaciji, vidjeli smo kako to funkcionira... Tko garantira da Jandroković neće odmah dati ostavku? Jer postajući predsjednik Republike Hrvatske, to su danas ovi glupani rekli, ne može biti na listi. Jandroković nije budala, on će puno radije biti na listi nego biti pro forma predsjednik Republike. Tko će onda biti? Ulazimo u krizu… Hoće li onda Reiner biti, tko će to odlučiti? Ustav o tome ne govori", govorio je Milanović.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Milanovićev život u fotografijama - od malih nogu do političke karijere

Osijek: Poznati na susretu Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za EURO 2024.
1/42

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije