Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O LOKALNIM IZBORIMA

Milanović: Ja sam kriv, tko bi bio, ne valjda moja tajnica?

Vladimir Šeks - Nedjeljom u 2_1
HRT
20.05.2013.
u 10:42

To nije izbor za europski Zagreb, to s Europom veze nema, rekao je Milanović o Bandiću

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas u 11.30 sati održao je konferenciju za novinare u sjedištu stranke na Iblerovu trgu u Zagrebu. Konferenciju koju je izravno prenosio naš Leteći reporter mogli ste pratiti na našem portalu.

– Najprije ohrabruje činjenica da je izlaznost bila veća nego za europske izbore, čak se može reći da je bila solidna, što je samo po sebi dobar znak za demokraciju – rekao je Milanović.

– Čestitam svima koji su pobijedili u prvom krugu, onima u drugom želim poštenu i fer borbu – rekao je Milanović.

– Načelno govoreći, s obzirom na stanje u kojemu se nalazimo, a gledajući raspored snaga od prije četiri godine, situacije je manje više ista kad je riječ o županijama i gradovima. U velikim gradovima SDP je najveća snaga, ali rezultatima ne mogu biti pretjerano zadovoljan – rekao je Milanović.

– Naša su očekivanja veća, u prvom krugu najbolji rezultat ostvario je kandidat koji je nekad bio član SDP-a, dok nije izbačen. Ako je to cijena koju moramo platiti, mi ćemo je platiti, ali da ću se pokoriti drukčijim stavovima – to neću nikada. Stvari ću uvijek nazivati pravim imenom, a ono što je u Zagrebu na djelu posljednje četiri godine, a nažalost i duže, jedna je klijentelistička ekipa koja grad ne vodi ni približno na europski način. Ako građani to ne prepoznaju, neka izaberu koga hoće, a za mene je Rajko Ostojić neusporedivo i bolji, i pametniji, i obrazovaniji, i da ne kažem na kraju i čistiji kandidat – rekao je Milanović dodajući kako će u drugom krugu biti teško.

>> Ostojić, Ferdelji, i Mađerić zajedno slabiji od Bandića

Bolji rezultat u Istri

– To nije izbor za europski Zagreb, to s Europom veze nema – rekao je Milanović dodajući kako je Zagreb u usporedbi s drugim europskim metropolama zaostao, derutan, sa zapuštenim centrom grada. Naglasio je kako su ipak i dalje druga najjača stranka u Zagrebu.

Ivu Baldasara opisao je kao kandidata koji ne dijeli i ne poziva na okupljanje ni desnicu ni ljevicu nego građane. Naglasio je da posao u Splitu nije gotov te je građane pozvao da izaberu boljeg i dostojanstvenijeg kandidata.

Spomenuo je i rezultate u Istri.

– U Istri SDP nije imao ništa, imao je nekoliko članova stranke koji se nisu ponašali kao predstavnici jedne jake stranke koja je tražila svoj prostor. Tamo su sada novi ljudi, koji su prema našem mišljenju dostojni nacionalne i istarske politike – rekao je Milanović naglasivši kako je ovaj put SDP u Istri ostvario bolji rezultat nego prije, i to "respektabilan broj glasova".

– S koalicijskim partnerima na razini Vlade nastupali smo zajedno u mnogim sredinama, ali u nekima nismo, što je opet normalno – rekao je Milanović.

Na pitanje o krivnji za takve loše rezultate, Milanović je rekao "Ja sam kriv, tko bi bio kriv, ne valjda moja tajnica?"

– Ja sam odgovoran za sve, ja se nisam skrivao ni na europskim izborima, kao što je to činio predsjednik jedne druge stranke koji se nije ni pojavljivao u kampanji – rekao je Milanović.

>> Koprivnica više nije utvrda SDP-a, ide se u drugi krug

>> Vukšić dao ostavku na mjesto potpredsjednika laburista

Zbog Jelavića neće gubiti živce

Komentirao je i izjavu bliskog Bandićeva suradnika Davora Jelavića koji ga je nazvao psihopatom.

– Dobro je da hrvatska javnost vidi tko su ti ljudi i kakve izjave daju. Zbog toga neću gubiti živce, ali to govori sve. Ne samo tko govori, nego što govori – rekao je Milanović.

Podsjetimo, na  jučer održanim lokalnim izborima SDP je podbacio u Zagrebu, gdje se Rajko Ostojić sa 22,7 posto glasova našao iza Milana Bandića koji je osvojio 47,3 posto glasova. SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivica Vrkić sa 27,9 posto glasova također je ušao u drugi krug, gdje će se suočiti s HDSSB-ovim kandidatom Krešimirom Bubalom (36,2 %).

SDP je znatan uspjeh zabilježio u Splitu i Rijeci, u kojima su u prvom krugu pobijedili njihovi kandidati Ivo Baldasar, odnosno Vojko Obersnel. Njih dvojica u drugom će se krugu suočiti s HDZ-ovim kandidatima Vjekoslavom Ivaniševićem, odnosno Hrvojem Burićem.

>> Jelavić sasvim otvoreno: Neka maknu tog psihopata s čela SDP-a

>> Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije