Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijenos uživo

Milanović će odgovarati na pitanja u Obaminu stilu – na mrežama

\'milanovic1_tok_300112\'
Tamara Opačak Klobučar/VLM
Autor
Ivanka Toma
29.03.2012.
u 19:55

Chat s Vladom: 
Predsjednik Vlade obratit će se građanima u ponedjeljak u 10 sati

U povodu prvih sto dana nove vlade, premijer Zoran Milanović u ponedjeljak će građanima putem live streama odgovarati na pitanja. Pitanja za premijera moći će se postavljati u petak i subotu, i to na zidu Facebook profila Vlade ili #pitajpremijera na twitteru. Sto dana navršava se u nedjelju, no Milanović će se obratiti građanima u ponedjeljak u 10 sati.

Milanović je putem društvenih mreža već komunicirao s građanima tijekom predizborne kampanje i zapravo je pionir u otvaranju neposredne komunikacije s građanima preko društvenih mreža. Otkad je "Kukuriku koalicija" formirala Vladu, na ovaj način do sada je na pitanja odgovarao jedino ministar financija Slavko Linić, i to u povodu donošenja proračuna. Prethodna vlada nije otvarala ovu vrstu komunikacijskih kanala s građanima i nije trošila energiju na društvene mreže.

Neposredna komunikacija s građanima, za koju se odlučio aktualni premijer Milanović, na tragu je stila američkog predsjednika Baracka Obame koji također jednom godišnje putem live streama odgovara na pitanja građana.

Tehnički sve provodi agencija Carnet u suradnji s tehničkom službom i novoustrojenim "On line" odjelom formiranim pri Odnosima s javnošću Vlade. Ovaj će odjel tijekom vikenda prikupiti i analizirati pitanja koja građani imaju za premijera kako bi Milanović u ponedjeljak mogao odgovoriti na njih što više. Predviđeno je i više videopitanja za premijera.

Ključne riječi

Komentara 6

RO
rogi05
22:05 29.03.2012.

kaj si ovaj umišlja....

Avatar madcap
madcap
22:27 29.03.2012.

Dobar potez. Treba stalno biti u aktivnom kontaktu s narodom.

PE
pemec
23:49 29.03.2012.

ne kužim, kaj hoće biti prisan s građanima, nek radi svoj posao , pametnije mu je, nespsobnih populista imamo na pretek! Hvala lijepa, kaj mi ima taj za reči, djela vladinih kriminalaca govore o njima, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije