Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraživanja

Milanović carinicima plaća dug Račanove vlade

\'20.05.2011., Zagreb - Reportaza iz skladista Carinarnice Zagreb u kojem se cuva roba zaplijenjena zbog carinskog prekrsaja. Djelatnik Carine stavlja pecat na vrata skladista. Photo: Davor Puklavec/P
Davor Puklavec/Pixsell
Autor
Zorana Bajt
22.02.2012.
u 22:00

Potraživanja carinika za prekovremene sate i rad u smjenama sa sedam do deset tisuća, nakon suda narasla na 50-ak tisuća kn

U vrijeme kad je Vlada na čelu sa SDP-om izašla s informacijom da će u državnoj službi smanjiti broj prekovremenih sati, na naplatu su počele stizati sudske presude zbog jednostrane odluke o prestanku plaćanja prekovremenih sati i dodataka za rad u smjenama carinicima koje je jednostrano donijela bivša koalicijska, Račanova vlada.

Nakon te odluke Carinski sindikat Hrvatske, podružnica Rijeka, pokrenuo je sudske sporove. Oni se i danas rješavaju, i to svi u korist zaposlenika, zbog čega će se iz državne blagajne morati isplatiti višemilijunski iznos.

– Riječ je bila o iznosima između sedam i deset tisuća kuna, no danas su, nakon sudskog postupka, narasli na 40 do čak 50 tisuća. Kad su počele stizati prve presude, svjestan o kakvim je iznosima riječ, još u rujnu prošle godine predložio sam ravnatelju Carinske uprave RH način isplate kako bi se smanjili troškovi. Do danas nije stigao odgovor. Prisiljava nas se i da pravomoćno dosuđene iznose naplaćujemo putem ovrha, što ponovno povećava troškove – rekao je Rino Štorić, povjerenik CSH, u Carinarnici Rijeka.

U međuvremenu uspio je dobiti objašnjenje da, ako se postupi po sudskom rješenju, tada novac plaća Carina, a ako se naplaćuju putem ovrhe, tada se sredstva osiguravaju iz državnog proračuna. Službeni odgovor Carine nismo dobili.

Ključne riječi

Komentara 6

ST
standup
23:27 22.02.2012.

carinici i spedicije, su najveci lopovi.., i sada im nije dosta i nemogu puno-krasti, jer je kriza , pa cé im ovo docí \"melem na ranu \"!!

VA
vatoka
22:57 22.02.2012.

Carina je ahilova peta ove države. Od presudne je važnosti za opstanak domaćeg gospodarstva, jer treba sprječavati uvoz robe sumnjive kvalitete i sumnjivog porijekla. Umjesto toga, carina je upravo služila za šverc, a posao na carini je bio privilegija. Milanovićeva vlada ima ozbiljnog posla s carinom, ali nisu to prekovremeni sati, nego ljudi koji su tamo radili.

OM
omer
07:21 23.02.2012.

Carina je država u državi , a predsjednik je gospodin BARIŠIĆ, koji sad uživa u blagodati svoje države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije