Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef tamburaša

Mihajlo Šepa slavi 50 godina rada u glazbi

'11.02.2012., Karlovac - Proba karlovackog tamburaskog orkestra. Voditelj orkestra Mihajlo Sepa nakon 50 godina rada sa uskoro krece u mirovinu.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
13.02.2012.
u 09:51

Zato Šepi, tko zaželi, može odati priznanje danas kada će se u Domu OSRH Zrinski, s početkom u 19 sati, održati koncert "Karlovčanima s ljubavlju"

Ne pušim, ne pijem, ne ganjam ženske... Samo sam tamburaš koji nije bećar – u šali kaže Mihajlo Šepa, voditelj Karlovačkog tamburaškog orkestra sa 50 godina staža iza sebe.

I orkestar slavi

No, odmah objašnjava da to i nije tako čudno, jer je svoj angažman posvetio odgoju.

– Najponosniji sam na đake koji su izrasli u poštene, obrazovane osobe i nisu se prepustili drogama – kaže Šepa.

Nećete ga pronaći kao natuknicu u Karlovačkom leksikonu. Svojih pola stoljeća odradio je skromno, kako kaže, leđima okrenut publici. Ipak, njegove zasluge su nemjerljive: odgojiti za glazbu nekoliko naraštaja, podvig je vrijedan naklona. Zato Šepi, tko zaželi, može odati priznanje danas kada će se u Domu OSRH Zrinski, s početkom u 19 sati, održati koncert "Karlovčanima s ljubavlju" Karlovačkog tamburaškog orkestra, Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora i Chorusa Carolostadiena s gostima. Na taj način će orkestar, koji se ranije zvao Kulturno-umjetničko društvo Josip Kraš, a potom KUD Željezničar, proslaviti 65 godina postojanja, a Šepa vlastiti jubilej. Četvrti je voditelj orkestra, nakon Franje Gabrovca, Antuna Čobrića i Božidara Galija, a od srijede je u mirovini.

Dvjesto izvođača

Koncert će biti presjek povijesti orkestra, da bi na koncu na pozornici zajedno nastupilo 200 izvođača. Uz Šepu će nastupiti i glazbeni pedagozi Aleksandar Radivojević i Ratko Pogačić. Između njih trojice je 150 godina staža u glazbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije