Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Razjareni vepar rastrgao osam pasa, a lovca digao kljovama

vepar
Zlatko Putar
28.09.2009.
u 11:57

U lovištu Donja Jelenska ranjeni je vepar tijekom lova najprije razderao pse, a zatim nasrnuo i na lovca te mu nanio teške tjelesne ozljede.

U organiziranom lovu kod naselja Donja Jelenska na području općine Popovača teško je ozlijeđen 44-godišnji Blaženko Mujić iz Nove Gradiške. Njega je za vrijeme lova što ga je priredilo lovačko društvo "Fazan" iz Topolja ranjeni vepar najprije srušio te zahvatio kljovama u predjelu rebara, a u gustom raslinju gdje se lov odvijao razderao je i osam lovačkih pasa.

Vepra su kasnije lovci ustrijelili, a liječnička pomoć ozlijeđenom muškarcu pružena je u Općoj bolnici u Sisku. Tamo je zbog teških ozljeda podvrgnut operativnom zahvatu, stoji u policijskom priopćenju u kojem je opisan događaj iz lovišta kod Lipovice.

Zario zube
- Nemojte me slikati - dočekao nas je ozlijeđeni Blaženko Mujić ležeći u bolničkom krevetu. - Ne volim se slikati ni inače, a kamoli sada - rekao je i pristao nam ukratko ispričati kako je stradao.

- Sklonio sam se u stranu na čistinu kako bismo dočekali vepra koji je već bio ranjen, ali on je iskočio iz gustiša upravo na mene. Podigao me u zrak zabivši mi zube bočno pod rebra, a tada su dotrčali psi i napali ga. Razbacao ih je u tren oka, a potom se vratio do mene i ponovno me napao. To se ponovilo još jedanput, a tada su ga ostali lovci ustrijelili - kazao nam je Mujić, kojeg smo posjetili na odjelu traumatologije u Sisku.

Lovnik Zlatko Pomoravac koji je predvodio lov ističe kako napad na lovca nije tako čest, ali događa se i može biti opasan.

Obavezni istjerivati
- Mi lovci iz lovačke udruge imamo obvezu istjerivati u lovištu divljač s rubnih dijelova šuma, i to smo činili ove godine već u četiri navrata. Naime, divlje svinje su se silno razmnožile. Čine štetu na usjevima uz šume, a dio veprova, većinom starijih, koji napadaju i ljude, moramo odstrijeliti kako se ne bi dogodila nesreća.

Kad je ranjen, vepar je iznimno opasan i napada sve što stigne, a nažalost u nedjelju se to potvrdilo jer je napao i ozlijedio lovca, našega kolegu koji je sudjelovao u lovu i nalazio se na čistini izvan šikare. Nasreću u blizini se našao lovac Miroslav Cvitkušić, koji je ozlijeđenog prevezao u Popovaču, odakle je kolima hitne pomoći prebačen u Sisak - kazao je lovnik Pomoravac.

Nakon što su usmrtili vepra, lovci su ga izvagali: imao je 160 kilograma pa ne čudi da je pse razbacao oko sebe kao da su od papira i ozlijedio ih. Srećom preživjeli su, a veterinari su im sanirali ozljede. Jednog od njih vlasnik nije mogao naći i još traga za njim, kazali su nam lovci.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Rubirosa
Rubirosa
14:13 28.09.2009.

Steta vepra!Cestitka za hrabru borbu sa nadmocnim neprijateljem!

SE
Seth
13:49 28.09.2009.

Bezobrazni vepar, pa trebao je jednostavo umrijet kao i svaki...

Avatar Medeni
Medeni
12:47 28.09.2009.

E di bi mi bili da je više takvih kao taj vepar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije