Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u osijeku

Metri ih dijelili od moguće eksplozije i katastrofe

požar Klisa (1)
Foto: JPVP Grada Osijeka
1/6
30.03.2012.
u 10:30

– Bilo je ugroženo skladište s oko 2500 litara avionskog goriva i maziva, kao i avioni iz privatne pilotske škole. Situacija je bila vrlo opasna – kaže šef vatrogasaca

Samo su metri sinoć dijelili Zračnu liku Osijek od katastrofe. Zbog paljenja raslinja u kanalu nedaleko od nje, vatra se proširila i ozbiljno zaprijetila ZLO-u. Prijetila je i  opasnost od eksplozije.

– Bilo je ugroženo skladište s oko 2500 litara avionskog goriva i maziva, kao i avioni iz privatne pilotske škole. Situacija je bila vrlo opasna – kaže Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka.

Vatrena se stihija proširila na 500 metara površine, a vatrogasce je najviše zabrinjavao snažan vjetar koji ju je nosio u krug zračne luke, gdje su bili spremnici i spomenuti avioni. Temperatura je bila iznimno visoka.

– Čak se zapalila i polica u limenom ormaru gdje je bilo gorivo. Zanimljivo, ormar je izvana bio hladan, a unutra je tinjalo, vjerojatno se odozdo probio plamen – navodi Banjan.

Na intervenciju su osječki profesionalni vatrogasci krenuli nešto poslije 20 sati, a paralelno je gorjelo i u Antunovcu te u prigradskom naselju Tenja. Situacija se mijenjala iz minute u minutu pa su u pomoć priskočili i DVD-i, kao i vatrogasci zaposleni u ZLO-u te piloti iz Pannonian Pilot Schoola. Četrdesetak vatrogasaca s devet vozila s vatrom se borilo i dežuralo na požarištu do jutra.

– Požar je primijećen još popodne, ali je bio daleko. No zbog vjetra se proširio – ističe nas sugovornik.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
james49
11:37 30.03.2012.

Ti požari sigurno nastaju kao Božje prokletstvo kad se nikad ne pronađu krivci. A i da ih pronađu prošli bi u ovoj državi nekažnjeno. Nije mi jasno koliko su glupi pojedinci koji pale korov i misle da se požari mogugu dogoditi samo drugima ne njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije