Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PROMJENA VREMENA

Izdano upozorenje za cijelu državu: Nakon južine stiže snijeg, treba paziti na poledicu

Gusti snijeg i poledica otežavaju prometovanje na autocesti A6 Zagreb - Rijeka
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
01.12.2023.
u 23:16

Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je zbog vjetra za Dalmaciju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal

Prvi dan prosinca obilježilo je uglavnom suho vrijeme uz sunčana razdoblja, a u subotu će biti pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i s grmljavinom. Prema vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), prema večeri se na zapadu unutrašnjosti očekuju susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj. 

Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni, navečer sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. U unutrašnjosti će jutarnja temperatura uglavnom biti od 4 do 10, a najviša dnevna između 10 na sjeveru i gorju i 20 °C na istoku, prema večeri u osjetnom padu. Na Jadranu temperatura uglavnom od 15 do 20 °C.

DHMZ je za subotu izdao upozorenja za područje cijele Hrvatske. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je zbog vjetra za Dalmaciju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

VEZANI ČLANCI:

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe DHMZ. 

Uz to, izdan je niz žutih upozorenja. U gospićkoj regiji upozorenja su izdana zbog vjetra, kiše te snijega i poledice. U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj zbog vjetra i grmljavinskog nevremena. U osječkoj i kninskoj zbog vjetra. U zagrebačkoj zbog vjetra te snijega i poledice te u karlovačkoj zbog snijega i poledice. 

"Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama", navodi se vezano uz snijeg i poledicu. 

VIDEO Snijeg u Dugopolju

Komentara 1

SH
Shorv600
07:21 02.12.2023.

Gdje je bila južina, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj sigurno nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije