Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor ministru

Mesić: Zločini su bili takvi da se osveta 1945. nije mogla izbjeći

mesić
Igor Kralj/Pixsell
06.05.2010.
u 19:31

Govor Ive Josipovića u Sarajevu neće narušiti odnose Hrvatske i Srbije, smatra Mesić, "jer su oni dosta pokvareni".

– Ako Vuk Jeremić želi komentirati, mora krenuti na Miloševićev plan koji je najavio na Kosovu polju. Želio je proširiti granice Srbije na račun Hrvatske i BiH. Zato je i krenuo u rat, srbizirao vojsku i čistio prostor. Nije želio samo veliku Srbiju nego i etnički čistu Srbiju. Taj nesretni Jeremić to bi morao znati – komentirao je Stjepan Mesić za posjete Gimnaziji Zabok izjavu Vuka Jeremića o govoru Ive Josipovića u Sarajevu.

To, kaže, neće narušiti odnose Hrvatske sa Srbijom "jer su oni dosta pokvareni".

– Što se tiče BiH, kad bi taj dečko samo imao morala da kaže da su Srbi u BiH građani BiH, da im je glavni grad Sarajevo i da svoju sreću traže u BiH, ali i da svoju politiku kreiraju ondje. To Jeremić nikad ne bi rekao, za razliku od nas – dodao je Mesić.

– Mi, novi Europljani, želimo otvarati granice, a ne mijenjati. To, nažalost, dobar dio režima u Srbiji ne razumije, a Jeremić - ništa ne razumije – kazao je Mesić na dodjeli nagrada zelena zastava na svečanosti Dana škole.

Govoreći o antifašističkoj borbi u NOB-u, naglasio je:

- Mnogi su postali žrtve osvete diljem Europe. Optužuju me da negiram ili različito tretiram zločine, ovisno o tome jesu li ih počinili partizani ili ustaše. Ne pravdajući zločin, upozoravam da su zločini koje su počinili nacifašisti bili takvi da je bilo nemoguće izbjeći osvetu.

Komentara 615

SP
Spezispezi
22:17 06.05.2010.

Teška bolest!

TU
Tuce
10:28 07.05.2010.

Kamo srece da ih je u Jasenovcu stradalo vise nebi imali bljesak,oluju a ni Bosanci Srebrenicu.Vi Srbi ste jedinstveni u svijetu a treba vas staviti u Ginisovu knjigu jer samo se kod vas mrtvi razmnozavaju.

PR
ProudCroat443
22:17 06.05.2010.

Braco Hrvati, dosta medjusobnog prepucavanja, dajmo se sloziti kao sto srbende uvijek cine kad su nacionalni interesi u pitanju…samo tako cemo pomoci Hrvatskoj….Zar ne vidite da srbi sve cine onako kako im narede njihovi politicari I vodje, kad treba glumiti neslogu oni to cine, uvijek se zale da potlaceni I da lose prosli u svakom dealu a uvijek na prevaru dobiju ono sto traze…pogledajte samo kartu srbije iz 1910 pa ce ti biti jasno, tada su bili beogradski pasaluk, cijela srbija je bila beograd i okolica, a danas samo 100 godina kasnije njihov teritorij je uvecan za 4,5 puta, i to sve zahvaljujuci splektama i prljavoj igri njihovih, na nasu zalost ipak veoma uspjesnih politicara....pitam se, zar u zadnjih 150 godina nismo mogli imati nekoliko politcara koji bi uspjeli bar zadrzat ako vec nisu mogli uvecat Hrvatski teritorij i ucvrstiti drzavu a ne samo misliti na osobne interese...pa zasto smo morali iz svakog rata izici sa izgubljenim komadom Hrvatskog teritorija (vojvodina, srijem, posavina, dijelovi hercegovine.....) i kao zigosani jer smo u ova velika svjetska rata birali gubitnicke partnere...a zasto su srbi morali imati politicare i vojskovodje koju su povecali teritorij srbije od 1910 do danas za tri puta? njihova Nikola Pasic, uzasno pokvaren covjek ali vjest politicar im vjestim pregovorima i spletkama je poslije prvog rata priskrbio oreol pobjednika, zatim teritorij zapadne bugarske (zajecar, pirot, leskovac, dimitrovgrad itd) gdje i dan danas govore vise bugarski nego srpski ali svi tamo za sebe govore da su srbi, zatim dio vojvodine...pa poslije drugog svjetskog rata zahvajujuci rankovicu, penezicu itd dobise i ostatak vojvodine, srijem i dio slavonije...i na kraju poslije 1991 dobise zahvaljujuci Milosevicu posavinu, dio hercegovine, pola bosne, kad se samo sjetim potpsivanja dajtona i veselog lica Milosevica dok se rukuje sa pokunjenim Tudjmanom i Izetbegovicem, dok im se cereka u lice i kao da govori \"al sam vas\"..Milosevic, Penezic, Rankovic pa i Pasic svi zavrsise lose, ali svoj (srpski) cilj odradise i bez obzira sto se govori danas srpska povijest ce ih slaviti...sto mi nismo imali takve politicare ? ne, nama je zapao Pavelic koji izgubi Hrvatski srijem i vojodinu sve do Zemuna, zatim Tudjman koji predade srbima posavinu, najbolji i najbogatiji dio Hrvatske bosne gdje svaka kultura uspijeva u zamjenu za kninski kamenjar gde ni zmije ne mogu optstati a ne nesto izrasti...a da ne spominjem one politicare koji u zadnjih 20 godinarasprodase sve sto je imalo vrijednost u lijepoj nasoj....i zato se pitam sto smi dragom Bogu skrivili da nam salje takve politicare da nas vode?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije