Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mesić svjedočio

Mesić na sudu: Nikakva albanska mafija nije me financirala!

\'unutrasnja-01.10.2009.osijek,hrvatska,otvorenje osjeckog jesenskog sajma,stjepan mesic Photo: Davor Javorovic/VLM\'
Foto: \'Davor Javorović/PIXSELL
1/4
24.10.2011.
u 17:40

Na pitanje je li mu Rom iz Like djed Mesić je Petričiću, kojega je tužio za klevetu, uzvratio: ''Ti nisi zdrav''

– Jesi li ti normalan, čovječe?! Mislim da ti nisi zdrav... – počeo se smijati bivši predsjednik Stjepan Mesić, okrećući se u sudnici Općinskog kaznenog suda prema politologu Darku Petričiću kojega je tužio za klevetu. Ovakvu Mesićevu reakciju izazvalo je Petričićevo pitanje je li točno "da mu je Rom iz Like Idriz Ujudurović bio djed".

Torbe s novcem

Mesić je Petričića tužio jer ga je 2009. javno prozvao da ga je u prvoj predsjedničkoj kampanji financirao albanski lobi. No u sudnici suca Zorislava Kaleba Mesić je  odgovarao na mnoga Petričićeva pitanja koja nemaju veze s predmetom, primjerice, jesu li mu australski iseljenici s kojima je pjevao ustaške pjesme 1992. dali torbu s novcem. Mesić je kazao da su oni pjevali Juru i Bobana te da on nikad nije dobio novac u torbi, nego su napisali ček na 30 ili 50 tisuća dolara koji se zagubio i koji on nije uzeo pa su iseljenici ponovno slali novac. Na to se ubacio sudac:

– Zar niste predali neki novac Šušku – a Mesić je uzvratio: "To je bilo u Kanadi, ja i fratar Duka dobili smo taj novac i predali ga šefici njegova ureda." Petričića je zanimalo je li tužio i Denisa Kuljiša koji je napisao da je "Stjepan Mesić idiot"?

– Mnogi su me vrijeđali, ali nisam ih tužio. Ja ne tužim sve nego samo odabrane. Ovoga sam čovjeka odabrao – ironično je uzvratio Mesić. Prije toga na sučevo pitanje što ga je sve pogodilo od Petričićevih izjava rekao je: "Sve jer to s istinom nema nikakve veze... Ja da sam među najbogatijim ljudima...? Te Albance koji se spominju nikad u životu nisam vidio. Nikakva albanska mafija nije me financirala. Svejedno je li mafija ili lobi, nikakav lobi nije me financirao."

Na pitanje suca postoji li mogućnost da je netko albanske narodnosti dao novac za njegovu kampanju, kazao je da ne postoji, ali da ne zna je li netko kao građanin uplatio neki iznos. Mesić je negirao da se družio s Kristom Đerđajem, za kojega je albanski poduzetnik Antun Kaćinari kazao da je skupljao novac u Mesićevoj kampanji. "Sretao sam hiljade ljudi, ali nisam se družio s Đerđajem. Kod Vebija Velije, koji je u Zagrebu otvorio prvi kineski restoran, pa poslije argentinski, dolazio sam u restoran s društvom dok sam bio direktor arhitektonskog studija, no nije mi financirao kampanju. Ne znam tko su bili pojedinačni financijeri, nisu me zanimali jer nitko od njih od mene nije tražio uslugu. I nije bilo sumnjiva porijekla novca."

Albanci na večeri

Na Petričićevo pitanje kako to da su Albanci došli na njegovu pobjedničku večeru, odgovorio je: – Moj stožer napravio je popis aktivista, a ja samo popis članova obitelji.

Komentara 307

ST
standup
22:35 24.10.2011.

..da se Mesicú napravi test-genetike, sigurno bi ispa \"císti-Arijevac\"..., jer yudbasí imaju svugdi prste !!

ST
straser
22:35 24.10.2011.

Stipe Burduš Mesić je puknuo jer je naježio njegovo najbolji drug Gadafi.

SO
sotokuco
22:12 24.10.2011.

Što se želi postići kad jedan admin briše istinitu tezu, da su branitelji zviždali Pradsjedniku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije