Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić: Što se Tadić nije bunio kad je Dodik častio Plavšićku?!

mesić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
15.01.2010.
u 15:49

Mesić se osvrnuo i na Tadićev prigovor na pomilovanje Siniše Rimca riječima da se Tadić nije ljutio kada je pomilovao sedam Srba također osuđenih za ratni zločin.

- Boris Tadić bi trebao doći na inauguraciju novoizabranoga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića bez obzira na dolazak kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua. Njegovo je mjesto tu zajedno s čelnicima drugih zemalja, a posebno s čelnicima zemalja iz našeg okruženja - odgovorio je danas nakon novogodišnjeg prijma organiziranog za diplomatski zbor predsjednik Mesić na pitanje kako komentira odustajanje srbijanskog predsjednika Tadića od odlaska na Josipovićevu inauguraciju.

Mesić smatra da bi od Hrvatske bilo licemjerno da prizna Kosovo, a da ga isključi iz poziva. No to nije bio kraj "obračuna" s Tadićem. Mesić se osvrnuo i na Tadićev prigovor na pomilovanje Siniše Rimca riječima da se Tadić nije ljutio kada je pomilovao sedam Srba također osuđenih za ratni zločin.

- Nije prigovorio ni svom prijatelju Miloradu Dodiku kada je uz sve počasti u Beogradu dočekao ratnu zločinku Biljanu Plavšić koja je odgovorna za tisuće smrti. Ona je u Beogradu dočekana kao Ivana Orleanska - rekao je Mesić.

-Josipović ima pravo predložiti način organizacije svoje sigurnosti, ali treba sjesti s Karamarkom i vidjeti što se nudi - objasnio je Mesić svoje viđenje nesporazuma između ministra policije Karamarka i novog predsjednika Josipovića oko osobnog osiguranja. Također je rekao da misli da će Josipović biti “sjajan predsjednik” te da je dobro vodio svoju kampanju i da ju je dobro osmislio.

- Naši su građani prepoznali vrijednosti koje će zastupati Ivo Josipović, prepoznali su u njemu čovjeka koji će na najbolji mogući način štititi hrvatske interese. Borit će se protiv korupcije, protiv organiziranog kriminala, a to je ono što je Hrvatskoj potrebno - ocjenjuje Mesić.

Komentara 138

OB
-obrisani-
16:34 15.01.2010.

treble, nisi valjda maloljetan? bili su napali vojskom pa se opekli, a baš na kosovu zadnji put! gdje si ti bio pred sam kraj molenija? da nije bio hrvatski onaj f117 što su euforično slavili obaranje??

BA
balance
16:35 15.01.2010.

Znam sigurno da nece biti pozvan Dodo.Sigurno ce se naljutit a onda ce reci da to zadire u Dayton.

UK
Ugo Kajvez
16:15 15.01.2010.

Hrvatska NIJE samostalna da odredi tko bi trebao doći a tko ne, isto kao što NE određuje koje susjed je od većeg gospodarskog (i političkog) interesa a koji nije. Tako, hrvatska MORA pozvati predstavnika kosova (neslužbena direktiva EU i NATO)) iako je srbija od ogromne (gospodarske) koristi hrvatskoj .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije