Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oproštajni sastanak Mesića s premijerkom kosor i članovima vlade

Mesić odbio reći zašto je prekinuo intervju i što ga je isprovociralo

sastanak mesić i ostali
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
15.02.2010.
u 12:44

- Vladi želim puno uspjeha. I danas sam rekao, kada god to bude potrebno, Vladi ili novom predsjedniku, ja sam na raspolaganju, kazao je predsjednik na odlasku.

- Ne osjećam se krivim, odgovorio je predsjednik Stjepan Mesić na pitanje osjeća li se odgovornim za nepovjerenje građana u državne institucije, nakon oproštajnog sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor i članovima Vlade.

Nije, međutim odgovorio što ga je toliko isprovociralo da je prekinuo intervju za RTL te poručio kako mu je "dosta tih sranja".

Kosor i Mesić, na kraju predsjednikova mandata, očito su zaboravili sve teške riječi koje su pale u proteklih deset godina. Zaboravljena je, očito i Suzana, pašteta, zapisničarka...

- Mislim da je suradnja s predsjednikom Mesićem uistinu dobar primjer vrlo korektne suradnje. Mogu samo zahvaliti predsjedniku Mesiću na deset godina važnog rada na funkciji Predsjednika. Mi u Vladi mislimo da je u dva mandata Mesić dao veliki doprinos u daljnjoj demokratizaciji društva te da je mnogo učinio na europskom putu Hrvatske, kazala je premijerka Kosor.

- Drago mi je da smo dobro surađivali, uzvratio je Mesić i nastavio:

- Jasno da u toj suradnji bude i nesporazuma. Ali život je takav. Iz različitih rakursa gledamo određena pitanja. Vladi želim puno uspjeha. I danas sam rekao, kada god to bude potrebno, Vladi ili novom predsjedniku, ja sam na raspolaganju. Ne u operativnoj politici, nego postoje takvi prostori gdje se moje iskustvo i moje znanje te uspostavljeni kontakti u svijetu mogu koristiti, a sve u interesu Hrvatske i hrvatske politike.

Mesić se prisjetio vremena kad je stupio na dužnost u prvom mandatu te kazao kako je tada Hrvatska bila izolirana.

- Ili da budem precizniji, samoizolirana. Otvorili smo Hrvatskoj prostor i prema Europi i prema svijetu, ali i prema našim susjedima. Ako se sjećate, u to vrijeme komunikacija sa susjedima bila je minimalna, posebno s onima s kojima smo bili u ratu. Danas je situacija sasvim drukčija. Ima i danas pitanja koja opterećuju naše susjedstvo, koja opterećuju i europsku javnost. Ali zato su tu europski mehanizmi da se uključe u razrješenje nekih pitanja, primjerice, pitanje funkcioniranja BiH. Mi želimo i da naše susjedstvo uđe u EU, a to se može dogoditi samo ako se cijeli prostor europeizira, ako prestanu ambicije za promjenu granica, a ohrabre se ambicije za otvaranje granica i prekograničnu suradnju. Hrvatska je sada sigurno zemlja vladavine prava, upućena prema europskim horizontima. Žao mi je što se to nije ostvarilo u mome mandatu, ali ostvarit će se u vrijeme ove Vlade - kazao je Mesić.

Premijerki Kosor suradnja Banskih dvora i Pantovčaka u Mesićevom mandatu toliko se svidjela da je poželjela nastavak takve suradnje s predsjendikom Josipovićem.

- Bit ću jako zadovoljna ako suradnja s predsjednikom Josipovićem bude kao što je bila s predsjednikom Mesićem. Nema niti jednog razloga da to ne bude tako. Kao što znate, novoizabrani predsjednik i ja smo već razgovarali i dogovorili okvir za suradnju. Ali smo se isto tako dogovorili da 19. veljače, dan nakon inauguracije i preuzimanja dužnosti, posjetim predsjednika u njegovu uredu i da započnemo suradnju u njegovu mandatu. Oko najvažnijih stvari imamo suglasje i očekujem da ta suradnja u svoj punini započne 19. veljače - zaključila je Kosor.

Ključne riječi

Komentara 152

OB
-obrisani-
10:00 17.02.2010.

svi znamo zašto je prekinuo intervju ali je sada stvar tko to hoće a tko neće priznati , a za one licemjerne treba o tome pisati kako nebi rekli da neznaju zbog čega je prekinuo razgovor sa novinarkom koja je zaslužila pulicera, svaka čast na hrabrosti jer je lopova pitala da objasni zašto je mladiniću sredio kredit od 65 milijuna kuna i koliki je njegov dio , naravno kroz alternativno pitanje čime ga to bajić drži u šaci jer su svi oni umreženi

OB
-obrisani-
16:40 15.02.2010.

@pa eto pitaj koje su hosovci držali položaje kod zadra 1992, pitaj za IX bojnu HOS-a, to će ti biti dosta

OB
-obrisani-
16:30 15.02.2010.

Doli domci izdajnici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije