Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Mesić: Nema nikakvih osnova za tvrdnje da me financirao Gadafi

\'gadafi mesic\'
PIXSELL
02.09.2011.
u 13:19

Tvrdnja o financiranju kampanje lišena je svake osnove bez obzira hoće li se s vremenom pojaviti nekakvi "dokazi".

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić reagirao je na Večernjakov članak o tome da je Moamar al-Gadafi financirao njegovu predizbornu kampanju te je odmah odlučio demantirati dokumente nađene u sjedištu libijske obavještajne službe. Iz njegova ureda poručili su da je ta tvrdnja lišena svake osnove bez obzira na to hoće li se tijekom vremena pojaviti i nekakvi "dokazi" koji potvrđuju njezinu istinitost poručujući kako se podaci o financiranju njegovih predizbornih kampanja ni tada nekima nisu svidjeli, ali takvi su kakvi su, piše u priopćenju koje je potpisao savjetnik bivšeg predsjednika Tomislav Jakić.

Iz ureda bivšeg predsjednika najavili su i da će tužiti Borisa Mikšića, koji je tvrdio da je upravo pukovnik Gadafi Mesiću kupio vilu na Azurnoj obali.

Ipak, čini se da je Mesiću najviše nelogično kako je Diab došao do svojih informacija.

– Libijski pobunjenici tek su ušli u Tripoli, jedva kontroliraju stanje u gradu, upali su i u arhive pukovnikova režima i već su u prvim danima, možda i satima, našli upravo dokaze da je pukovnik Gadafi financirao predsjednika Mesića, a – sasvim slučajno – našli su i novinara koji je došao iz Hrvatske da mu to ispričaju. Ni tome baš nikakav komentar nije potreban – piše pri kraju priopćenja.

Priopćenje završava da je začuđujuće što se objava tih informacija dogodila "ni 24 sata nakon što se bivši hrvatski predsjednik i počasni predsjednik SABA krajnje odlučno izjasnio protiv toga da se razjašnjavanje zločina počinjenih nakon Drugog svjetskog rata koristi u svrhu difamiranja antifašizma i Narodnooslobodilačke borbe, a u kontekstu kampanje uoči parlamentarnih izbora i kao sredstvo profiliranja pojedinaca u ulozi (željenih) vođa desnice".

Komentara 121

OB
-obrisani-
16:28 02.09.2011.

Pas vam m....

OB
-obrisani-
15:43 02.09.2011.

Mucnite malo glavom i razmislite; sto mislite TKO JE FINANCIRAO koaliciju 7 \"socijalistickih\" stranaka (kasnije je preostalo 5) koju su uspostavili da sruse Tudjmana ?!

TV
tiha voda
16:11 02.09.2011.

Ma šta je to HHD?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije