Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

Mesić: Ne ljutim se što me nisu zvali na sastanak ratnih premijera

stjepan mesić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/3
17.04.2010.
u 15:17

Prilikom predstavljanja knjige o deset godina predsjedničkog mandata, Stjepan Mesić osvrnuo se na Josipovićevu izjavu i sastanak bivših premijera

Bivši predsjednik Stipe Mesić nakon promocije knjige o njemu “Boljih 10 godina” na upit je li indirektno dao potporu predsjedniku Ivi Josipoviću zbog izgovorenih riječi u BiH parlamentu, kazao je kako je stvorena prevelika i nepotrebna buka. Predsjednik se ispričao za sve žrtve koje su bile kome nanesene.To ne treba previše politizirati, smatra.

- Moramo se okrenuti problemima koje naše društvo danas ima. Povijest ostavimo povjesničarima. Svojevremeno i sam sam u Izraleskom Knesetu kazao da se ispričavam svima kojima je netko zlopupotrebom hrvatskog imena bilo kada učinio nepravdu ili nanio zlo. To sam ponovio nekoliko puta u drugim prigodama. - rekao je Mesić.

Na upit je li ljuti što nije pozvan na sastanak premijerke Kosor s ratnim premijerima Mesić je ironično primjetio da je Mate Granić očito bio statist s premijerima jer sam nikad nije bio premijer.

- Bio sam premijer i nitko me nije zvao. Ne znam po kojim su kriterijima su drugi zvani - nastavio je dodavši da se ne ljuti što ga nisu zvali jer bi on sigurno imao drugačiji priristup.

- Pošao bih od toga da je Josipovićev istup u funkciji relaksacije odnosa u našoj regiji. Ne smijemo robovati povijesti i prepustimo je da o njoj govore povjesničari. Politika i državnici moraju rješavati današnje gospodarske probleme - zaključio je.

Komentara 34

OB
-obrisani-
20:55 17.04.2010.

Tuđman je triba napisat knjigu naslova KAKO SAM U 5 GODINA SJEBA HRVATSKU.

OB
-obrisani-
22:29 17.04.2010.

utatica,a zašto ga je franjo posla u bg nego da ruši jugu.Ne,tribalo mu je užičkog kajmaka

MO
modrulj
17:45 17.04.2010.

A tko je ovaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije