Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kleveta

Mesić najbogatiji? Dajte, ljudi, što vam je

'22.11.2011. Grskoviceva 13, Zagreb - Bivsi predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
10.01.2012.
u 20:05

Darka Petričića Stipe Mesić tužio je zbog klevete jer ga je ovaj prozvao da je u prvoj kampanji financirao albanski lobi. Za svjedoka će biti pozvan i bivši šef prve Mesićeve predsjedničke kampanje Tomislav Karamarko.

Bivši ministar policije i šef prve predsjedničke kampanje Stjepana Mesića, a potencijalni kandidat za predsjednika HDZ-a, kako se sam nazvao, Tomislav Karamarko svjedočit će na suđenju Darku Petričiću, kojega je zbog klevete tužio bivši hrvatski predsjednik. Saslušanje Karamarka predložio je Petričić nakon što je odustao od svjedočenja Amira Muharemija, bivšeg šefa Mesićeva ureda koji je sada glavni konzul u Turskoj.

"Bio sam jači od njega"

Podsjetimo, Mesić je Petričića tužio jer ga je 2009. prozvao da ga je u prvoj kampanji financirao albanski lobi te da je jedan od tri, četiri najbogatija čovjeka u Hrvatskoj. Pred zagrebačkim sucem Zorislavom Kalebom svjedočio je Jure Klarić, čija je tvrtka Klariko voće financirala prvu Mesićevu kampanju sa 856.000 kuna, od čega je glavnina potrošena za plaćanje spotova na HRT-u i radijskim postajama. Klarić, koji je Mesića poznavao od 1990-ih, naveo je da nije imao nikakve koristi zato što je financirao Mesićevu kampanju, niti mu je Mesić napravio ikakvu protuuslugu. "Što bih ja tražio kad sam bio jači od njega", objasnio je. Nikad nije čuo da je Mesića financirao albanski lobi. Upitan je li Mesić među tri, četiri najbogatija političara, odgovorio je: "Dajte, ljudi, što vam je."

"Postao fikus"

Klarić je kazao i da ga je na financiranje Mesićeve kampanje ponukao sukob oko brašna s tada predsjedničkim kandidatom Matom Granićem. "To je bio inat, da nije bilo Granića, od mene (Mesić) ne bi dobio ni kune." U Mesića je imao povjerenja, ali ga je razočarao jer je predao dio predsjedničkih ovlasti i "postao fikus", izrazio se Klarić.

Za svjedoka će biti pozvan i bivši šef prve Mesićeve predsjedničke kampanje Tomislav Karamarko, sada kandidat za čelnika HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar comandante
comandante
08:57 11.01.2012.

Mozda je bila prilika da Klaric objasni kako je cudesno postao vlasnik Voca 90-ih. Sramota, nadam se da ce i on doci na red!!!

OB
-obrisani-
22:41 10.01.2012.

ajde ljudi pa gledajte ko mu je bio otac a jabuka ne pada alje od stabla...jadan narod il lud sto pada na jeftine viceve...

BI
Bisera
23:40 10.01.2012.

a što je krivično naprtavio njegov otac ako ga več spominjete napiši da se razumija smisao nije ovo križaljka nego portal ajd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije