Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boljkovčevo uhićenje

Mesić: Karamarko i HDZ nastoje skrenuti pozornost s afera

\'07.12.2009., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesic prima vjerodajnice u Uredu predsjednika na Pantovcaku. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/4
02.11.2011.
u 14:15

Mesićeve tvrdnje demantirala je premijerka Kosor te pitala zašto pokušava diskreditirati Karamarka koji mu je u prošlosti bio blizak suradnik.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je Josipa Boljkovca nedavno posjetio i pružio mu podršku, u priopćenju je kazao da Karamarko i vladajuća stranka uhićenjem Josipa Boljkovca nastoje skrenuti pozornost s afera koje je potresaju, javlja Media servis.

– Uhićenje Boljkovca, hrvatskog domoljuba, dokazanog antifašista i prvog ministra unutarnjih poslova RH nije me pretjerano iznenadilo. Aktualni ministar unutarnjih poslova Karamarko u više je navrata davao izjave koje nisu ostavljale prostora sumnji u kojem će se smjeru kretati njegove aktivnosti. Ovo uhićenje pokazuje do koje su mjere spremne ići snage koje nameću obračun s antifašistima pod krinkom razjašnjavanja onoga što zovu komunističkim zločinima – rekao je Mesić.

Mesićeve tvrdnje demantirala je premijerka Jadranka Kosor te pitala zašto pokušava diskreditirati Karamarka koji mu je u prošlosti bio blizak suradnik.

Premijerka Boljkovčevo uhićenje nije željela komentirati jer je, kaže, riječ o slučaju za koji su mjerodavni policija i Državno odvjetništvo te rad tih institucija treba podržati. 

– Nijedan ratni zločin ne može zastarjeti. To je ustavno određenje, a i kao država i kao Vlada slijedimo rezoluciju Europskog parlamenta iz 2009. o važnosti otkrivanja komunističkih zločina – zaključila je Kosor.

 

Komentara 211

DU
Deleted user
21:32 02.11.2011.

Sto prije istraga protiv Tovarisevog sinceka!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
22:41 02.11.2011.

jugoslavenski antifašizam = komunizam = fašizam = SKH = SDP

DO
doktorica
14:43 02.11.2011.

hrvatski domoljubi nisu ubijali i zatvarali kao ovi udbaši.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije