Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzvratio josipoviću

Mesić: Bio sam s njim na večeri, mogao mi je reći da mi ukida Ured

'22.10.2010., Petrinja - U Petrinji je obiljezen Dan UN-a. U zgradi Hrvatskog doma postavljerna je izlozba UN projekata i domacih proizvodjaca. Bivsi i sadasnji predsjednik RH, Stipe Mesic i Ivo Josip
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
20.02.2012.
u 14:00

Predsjednik Ivo Josipović istaknuo je da nije u sporu s Mesićem. Nema nikakvog spora. To je stvar državnog sustava i ne ovisi o mojoj ili volji bivšeg predsjednika – istaknuo je predsjednik.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić boravio je danas u Požegi gdje je Veljku Mandiću uručio Red hrvatskog trolista, orden kojim ga je za zasluge u ratu odlikovao sadašnji predsjednik Ivo Josipović. Riječ je o pakračkom Srbinu koji je zbog suprotstavljanja ekstremistima u SDSS-u 1991. godine zatočen u logoru Bučje.

Budući da je Stjepan Mesić u Požegu došao kao izaslanik predsjednika Josipovića, okupljene je novinare zanimalo znači li to da su njih dvojica izgladila nesporazume. No precizan odgovor nisu dobili.

– Ja sam s predsjednikom Josipovićem jedan dan bio na večeri, a drugi je dan on dao izjavu da treba ukinuti Ured bivšeg predsjednika. To je mogao reći i meni za večerom na koju me pozvao, a ne preko medija. Predsjednik nikada nije privatna osoba pa ni kada mu istekne mandat. Meni dolaze i bivši i sadašnji predsjednici, veleposlanici, ministri... Mene pozivaju i na svjetske konferencije gdje moram održati govor, odgovarati na pitanja i za sve to treba se pripremiti. A to ne mogu sam u svojoj kuhinji – rekao je Mesić. Upitan da komentira i primjedbu predsjednika Josipovića o svojoj potpori Gadafiju, Mesić je bio jasniji:

– To je notorna besmislica, čak i ako je iz usta predsjednika. Ja nikada nisam dao podršku Gadafiju!

Predsjednik Ivo Josipović danas je u Zagrebu komentirao trzavice između njega i bivšeg predsjednika Mesića, oko financiranja Ureda bivšeg predsjednika. Istaknuo je da nije u sporu s Mesićem.

– Nema nikakvog spora. To je stvar državnog sustava i ne ovisi o mojoj ili volji bivšeg predsjednika – istaknuo je Josipović.

Komentara 272

OS
osica
14:18 20.02.2012.

svaki dan poželim da imam amneziju

KL
klanac
15:39 20.02.2012.

Čiji ured je platio večeru!

KO
Komari
18:12 20.02.2012.

Tko je platio večeru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije