Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na brdu Rušnjak

Mesić s antifašistima u Istri: Ja sam za suradnju s neprijateljem

mesić (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
25.07.2010.
u 13:14

- Posebno sam zadovoljan što sam na svečanosti na kojoj su rame uz rame borci Domovinskog rata i borci NOB-a - kazao je Mesić.

Na brdu Rušnjak kraj Baderne na Poreštini okupilo se približno 500 antifašista koji su sudjelovali na obilježavanju 67. obljetnice odlaska mještana tog kraja u partizane.

Proslavu su zajednički organizirali Savez antifašističkih boraca i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Glavni gost svečanosti istarskih antifašista bio je Stjepan Mesić, inače počasni građanin Istre i počasni predsjednik SAB-a.

- Posebno sam zadovoljan što sam na svečanosti na kojoj su rame uz rame borci Domovinskog rata i borci NOB-a - kazao je Mesić te dodao kako se on uvijek zalagao da se borcima NOB-a izjednače prava sa borcima Domovinskog rata.

- Naša politika mora biti jasna i ne smije ostavljati prostora za interpretacije koje stvaraju dileme. Svi bi se trebali držati istine i poštovati je u odnosu na prošlost kao i istine u odnosu na zločine počinjene u prošlosti. Ja jesam za suradnju sa onim koji su nam bili neprijatelji, ali zagovaram da i oni i mi priznaju sve što nije bilo u redu i greške koje su počinjene - kazao je Mesić.

On je sa Rušnjaka pozvao na zajedništvo svih koji su se borili za Hrvatsku u različitim vremenima, ali i na zajedništvo kada je borba za istinu posrijedi.

- Moramo se izboriti i za onu istinu koja nam i nije na ponos da se riješimo tog balasta i zbog toga što neki revizijom povijesti žele prikriti svoja nedjela - poručio je Mesić.

Predstavnici SAB-a su ga izrazito toplo pozdravili.
- Birači iz Istre bi i danas vama dali glas za predsjednika, iako vjerujemo da će i predsjednik Mesić krenuti vašim putem - kazao je Božo Štifanić, predsjednik SAB-a Poreštine koji je Mesića stavio u vrh državnika svijeta.

Bivši partizani zakantali su “Marijane, Marijane“, a za Mesića “Draga nam je zemlja“. Na svako spominjanje Tita čija je velika slika u maršalskoj uniformi dominirala šumom Rušnjak, stari antifašisti su pljeskali.

- Večina branitelja Domovinskog rata prihvaća antifašizam kao trajno opredjeljenje. Uvijek računajte na nas - poručio je predsjednik UDVDR-a Poreštine Miro Sošić.

Komentara 196

KN
knezovma
21:59 25.07.2010.

- Posebno sam zadovoljan što sam na svečanosti na kojoj su rame uz rame borci Domovinskog rata i borci NOB-a - kazao je Mesić.Evo ovako se manipulira s narodom.Ja tu vidim samo starce koji neznaju ni kako im je ime,junaci Domovinskog rata tu nisu a niti tu pripadaju.

OB
-obrisani-
22:00 25.07.2010.

E pa sad ste pretjerali pacijenti. Pa ak vam je Sime ustasa onda ste stvarno za ustanovu.

OB
-obrisani-
21:57 25.07.2010.

. . .šimuka . Svatko ima pravo na utjehu pa i ti, nitko tebi ne osporava tvoje USTASTVO, samo ceš morati nauciti živjeti s tim u Hrvatskoj i u EU, i moraceš se odreci svojih umrlih ideologa jer je velicanjeanje zla u uljudenim zemljama kažnjivo djelo. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije