Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pikantni detalji

Merkel psuje kao kočijaš i boji se samo groma i pasa

Merkel i Putin (1)
Peter Steffen/DPA/PIXSELL
18.04.2013.
u 16:52

Angela Merkel odlično imitira svoje kolege, a omiljena joj je “žrtva” Berlusconi

Njemačka kancelarka Angela Merkel voli cvijeće i sadi krumpir u svojoj “dači” (seoskom imanju) u mjestu Uckermark u sjeveroistočnoj Njemačkoj. Najmoćnija žena svijeta boji se samo groma i pasa, koje ne voli vidjeti u svojoj blizini.

Problem s Putinom

To su neke od tajni koje otkriva knjiga o Angeli Merkel koju je napisao Nikolaus Blome, voditelj berlinske redakcije najtiražnijeg europskog dnevnog lista Bild.

Novinar koji dobro poznaje kancelarku i njezin rad knjigu je prigodno nazvao “Angela Merkel – Umjetnica oklijevanja”, s aluzijom na stil vladanja žene koja se prometnula u osobu oko koje se baš sve vrti u europskoj politici. Zbog njezine politike oklijevanja u njemački jezik ušla je i riječ “merklati”, što znači nešto između odugovlačiti i oklijevati. Blome kaže da je Merkel žena koja je oklijevanje razvila do “umjetničke političke forme”.

“Ova kancelarka pozna krizu, ali ne pozna kreativnost”, piše Blome. Merkel ima fobiju od pasa, a autor ističe zgodu kada je njemačku kancelarku u Sočiju Vladimir Putin dočekao sa svojim psom pasmine akito, koji je stalno lajao.

“Merkel je bila bijesna”, napisao je novinar i urednik Nikolaus Blome.

“Angela Merkel je normalna, prilično normalna”, piše Blome i podvlači riječ prilično. Svako jutro Merkel svome mužu servira doručak, a jelo koje najbolje zna pripremiti punjeni su goveđi odresci koji se na jelovniku nađu za rijetkih slobodnih dana. Jedna od omiljenijih riječi kancelarke Merkel je psovka „Scheiße” (sra..), koju koristi kada je ljutita i kada se ne slaže s nečim.

“Ovu riječ upotrebljava puno češće nego što bi se očekivalo od jedne kancelarke”, ističe Blome.

Zna sve o nogometu

Merkel ne samo da obožava nogomet nego o njemu gotovo sve zna, ističe autor Blome.

Preko tjedna Merkel spava samo četiri pet sati, ali to nadoknađuje vikendom kada si priušti i 10 sati sna.

“Odlična je imitatorica – imitira političare, a među njima i Silvija Berlusconija”, piše Blome.

>> Kancelarka Merkel svako jutro pogleda 100 stranica novina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije