Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOOGLE GLASS

Mercedes i Google rade na sustavu navigacije izvan auta

mercedes c-klase
Daimler
21.08.2013.
u 10:22

Mercedes već ima funkcionirajući prototip sustava te radi s Googleom kako bi ga pretvorio u stvarnost

Mercedes i Google rade na upotrebi Google Glassa za navigaciju izvan automobila, piše Mashable. Taj bi sustav trebao pomoći vozačima da se snalaze u prostoru i nakon što napuste svoj automobil. Mercedes već ima funkcionirajući prototip sustava te radi s Googleom kako bi ga pretvorio u stvarnost.

Googleove pametne naočale trenutačno su dostupne samo maloj skupini korisnika, takozvanih Glass Explorera. Uređaj koji je izazvao veliku pozornost javnosti trebao bi biti dostupan svima 2014. godine.

 Nosive uređaje definitivno vidimo kao novi trend u industriji koji nam je važan. Radim s Glassom oko šest mjeseci i redovito se sastajemo s Googleovom ekipom – rekao je u razgovoru za Wired Johann Jungwirth, Mercedesov predsjednik i glavni izvršni direktor istraživanja i razvoja za Sjevernu Ameriku.

>> Google zabranio pornografiju na svojim naočalama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije