Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA IZVLAČENJE NOVCA IZ DINAMA

Menadžer Vuksan priznao krivnju, dobio uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana

U Osijeku nastavljeno suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/2
30.10.2023.
u 11:56

Prema optužnici Zdravko Mamić ostale je okrivljenike povezao u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Činili su to, tereti ih se, preko off-shore tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru, Sejšelima...

Odvjetnik Marija Mamića, Ivan Stanić jutros je pitao suca Davora Mitrovića na početku rasprave što je sa slučajem Nikkyja Arthura Vuksana, s obzirom na to da ga nema u sudnici. Zatražio je i da se njegov, nedavno izdvojeni predmet ponovno pripoji ostatku spisa, a na to je sudac Mitrović kazao kako će nakon svjedočenja Vlatke Peras obznaniti odluku oko Vuksana. Dalo je to naslutiti da se nešto događa, a uskoro je "procurilo" i što.

Naime, Nikky Arthur Vuksan u tajnosti se nagodio s USKOK-om! Osuđen je na godinu dana zatvora, s rokom kušnje od pet godina, a dužan je platiti i 10.000 eura troškova kaznenoga postupka. 

Od početka postupka nogometni menadžer Vuksan tvrdi kako nije ništa kriv, baš kao i ostali optuženici. 

Vuksana je do sada branila poznata zagrebačka odvjetnica Ksenija Vržina, no nedavno joj je otkazao punomoć. 

VEZANI ČLANCI 

Prema optužnici, Zdravko Mamić ostale je okrivljenike povezao u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Činili su to, tereti ih se, preko off-shore tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru, Sejšelima...

Na čelu tih tvrtki, prema USKOK-u, kao vlasnici ili voditelji poslovanja bili su Mario Mamić, Vuksan, Krota i Stipančić. Kao čelni čovjek Dinama Zdravko Mamić, navode tužitelji, dogovarao je sklapanje ugovora između spomenutih tvrtki i Dinama, i to od prosinca 2004. pa sve do prosinca 2015. Prema optužnici, ugovori su sklapani za usluge posredovanja pri transferima igrača, a koje uopće nisu obavljene. Novac je tako isplaćivan s računa Dinama, tereti ih se, bez ikakve osnove.

Obuhvaćeni su optužnicom transferi desetak igrača Dinama, a među njima Vedrana Ćorluke, Tina Jedvaja, Mihaela Mikića, Luke Modrića, Dejana Lovrena, Igora Bišćana, Nikole Pokrivača...

Sud objavio priopćenje

Županijski sud u Osijeku u kaznenom predmetu koji se vodi protiv optuženika Nikkyja Arthura Vuksana donio je presudu na temelju sporazuma stranaka kojom je optuženik Nikky Arthur Vuksan proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv gospodarstva, i to – pomaganje u pokušaju zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja. U skladu s tim je Nikkyju Arthuru Vuksanu izrečena kazna zatvora u trajanju jedne godine. Ta se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ako optuženik u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo, navodi se u priopćenju sa suda. 

VIDEO Dubrava uz 'odsutne': Traže povratak uhićenih Boysa iz Atene

 

Komentara 18

ST
Strmopizditelj
12:27 30.10.2023.

Lako za priznanje i godinu dana. Koliko će novca vratiti s kamatama?

KR
Krolo
12:11 30.10.2023.

Nakradeš se u Hrvatskoj, priznaš i nikome ništa........

DU
Deleted user
12:24 30.10.2023.

manager je priznao da je kriv netko drugi predpostavljam g.Mamic i zato je oslobođen...a ako je priznao da je on sam kriv...neka obesteti hnk dinamo i neka dvije tri godine svira klavir u lepoglavi...itd itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije