Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUSHOVA SJEĆANJA

Memoari bivšeg američkog predsjednika izlaze 9. studenoga

Decision Points
Random House
26.04.2010.
u 16:48

George W. Bush svoju je knjigu sjećanja, koja će iz tiska izaći u studenome, odlučio nazvati radnim naslovom pod kojim ju je pisao – "Decision Points" iliti "Točke odluke".

Za knjigu je Crown Publisher, odjel velike izdavače kuće Random House, koji je objavio i nedavnu kontroverznu biografiju Oprah Winfrey iz pera Kitty Kelley, donedavnom predsjedniku platio 7 milijuna dolara predujma. To nije malo, ali nije ni mnogo, naročito u usporedbi s 15 milijuna koje je Bill Clinton dobio za svoju autobiografiju "Moj život".

George W. Bush, koji je navodno svih 15 mjeseci nakon isteka predsjedničkog mandata iskoristio isključivo za pisanje knjige, dovršio je prvu verziju rukopisa i urednički ga obrađuje u svojem uredu u Dallasu, pri čemu mu pomaže bivši pisac govora u Bijeloj kući Chris Michel. Knjiga će se u tvrdo ukoričenoj verziji prodavati po cijeni od 35 dolara, ali najveći obožavatelji mogu platiti deset puta više za jedan od 1000 posebnih primjeraka, uvezanih u platno, s potpisom autora.

"Točke odluke" neće biti memoari u klasičnom smislu te riječi, nego će se koncentrirati na, kao što ime nagovještava, ključne trenutke u životu 43. predsjednika SAD i odluke koje je morao donositi: napade 11. rujna, dugotrajni pravni spor oko ishoda predsjedničkih izbora, odluku da 1986. prestane piti alkohol, obiteljske odnose i druge osobne detalje. Izdavači najavljuju da George W. Bush "piše pošteno i izravno o svojim manama i greškama, kao i o svojim povijesnim dostignućima" te da će knjiga biti "dojmljivo osobna i otvorena priča koja otkriva kako i zašto je on donosio odluke koje su definirale njegovo predsjednikovanje i njegov život."

Ne zna se hoće li biti preklapanja s knjigom memoara Bushove supruge, bivše prve dame SAD Laure Bush, čija će sjećanja čitatelji dobiti na uvid mnogo ranije, 4. svibnja.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:20 26.04.2010.

Ako ju je sam napisao to će biti humoristični hit. \" Gosp. predsjedniče što znate o Kini?\" Bush-\"pa tamo ima puno Kineza\"?! Ili ona: G.predsjedniče koji vam je trenutak u karijeri najvažniji? Bush-Kad sam uhvatio ovakvog(pokazuje rukama) grgeča!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije