Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv korupcije

Meksičke vlasti otpustile sve policajce u Veracruzu

meksiko
AFP/PIXSELL
22.12.2011.
u 08:16

Svih 800 policajaca i 300 administracijskih djelatnika otpušteno je, a zakone u gradu provode marinci

Svi pripadnici policijskih snaga u meksičkom lučkom gradu Veracruz smijenjeni su s dužnosti u pokušaju iskorjenjivanja korupcije, a naoružani marinci poslani su u grad kako bi do daljnjega održavali red i mir.

Državna glasnogovornica Gina Dominguez potvrdila je da je 800 policajaca i 300 administracijskih djelatnika otpušteno, javlja Guardian, a ako se ponovno budu prijavljivali na natječaj za zapošljavanje u policiji, morat će zadovoljiti strože kriterije koje će odrediti "bolje uvježbani i odani službenici koji dobro obavljaju svoj posao u trenutačnim sigurnosnim uvjetima".

Naoružani marinci zabarikadirali su policijsko sjedište dok su helikopteri nadlijetali nad gradom u kojemu je u rujnu nakon jednog od najgorih sukoba među narkokartelima na cesti ostavljeno 35 tijela. Otpuštanje svih djelatnika policije gradski čelnici dogovorili su s guvernerom Veracruza Javierom Duarteom i saveznim tajnikom unutarnjih poslova Alejandrom Poireom.

Ključne riječi

Komentara 3

FE
f.e.a.r.
12:54 22.12.2011.

bravo,tako se radi.

TO
Toni50
13:47 22.12.2011.

Meksičke vlasti otpustile sve policajce u Veracruzu, tako da kao nezaposleni krenu na pravi put sa dečkima koji lovu zrađauju drogom. Amerikanci vjeruju da je taj njihov savjet-ideja lukava . No teško mi je vjerovari da su naoružani marinci bolji policajci i da imaju više spoznaje tko je kriminalac... Jedino se mogu zamjeriti svima i to če tako i biti na kraju ... Narod koji je gladan mora da sed snlazi za preživjeti. Vladari neka zatvore sav narod u zatvore a vojsku neka hrane i plačaju da ih čuva .... Onda su sigurni Ameri da im neče drogu prodavati...

BL
Blender
16:35 22.12.2011.

hahahaha, ovo bi trebao biti uzor kako se to radi. Nazalost ovi kriminalci kod nas su malo vise podmazani i lukavi, nasi domaci kriminalci su u vladi RH i oni komandiraju koga treba smijeniti a koga ne. Bas kao u bivsoj jugi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije