Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energija

Medvedev naredio da se prekine opskrba Bjelorusije plinom

Medvedev
AFP
21.06.2010.
u 08:47

Ruski predsjednik prošloga je tjedna upozorio Bjelorusiju da će, ne palti li dug od 160 milijuna eura, ostati bez plina.

Ruski predsjednik Dimitrij Medvedev naredio ne ruskoj naftnoj kompaniji Gazprom da prekine dostavu plina Bjelorusiji i to zbog ogromnih dugova.  Medvedev je prošloga tjedna upozorio Bjelorusiju da plati dug od 160 milijuna eura ili joj prijeti prekid opskrbe, no Minsk je vrlo jasno dao na znanje da dug ne kani platiti.

Situacija je slična kao i u Ukrajini zato što i Bjelorusija ovisi o opskrbi ruskim energentima, a kroz nju također prolaze plinovodi kojima Rusija svoj plin izvozi u zapadnu Europu. Iako su ove dvije zemlje bili bliski saveznici, u posljednje vrijeme odnosi više nisu tako dobri, a najveći međusovni problemu su upravo dugovi za plin.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije