Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
51 branitelj izgubio je život

Medved povodom obljetnice VRO Bljesak: Krvlju branitelja plaćena je naša sloboda

Split: Predsjednik Milanović na svečanoj prisezi 3. mehanizirane bojne Pauci
Miroslav Lelas/PIXSELL
30.04.2023.
u 11:20

"Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala", poručio je Medved. Zahvalio je svima koji su branili i oslobađali Hrvatsku od velikosrpske agresije.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u povodu 28. obljetnice VRO Bljesak, prisjetio se svih poginulih, nestalih i umrlih branitelja poručivši kako je njihovom krvlju plaćena naša sloboda, a njihova žrtva ugrađena je u temelj hrvatske države.

"Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak, dragi prijatelji, čestitam vam 28. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć", poručio je u čestitki. Podsjetio je i kako su u toj vrhunski planiranoj i izvedenoj operaciji hrvatske snage u manje od 32 sata oslobodile 600 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.

"Slaveći našu pobjedu, posebno se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Njihovom krvlju plaćena je naša sloboda. Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala", poručio je Medved. Zahvalio je svima koji su branili i oslobađali Hrvatsku od velikosrpske agresije.

"Bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države - to hrvatski narod nikada neće zaboraviti. Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!", stoji u nedjelju na kraju čestitke ministra Tome Medveda.

VIDEO: Milanović: Ne treba nam reforma lokalne uprave, već vidim 5 dinastija u utrci za kralja i zlatne jabuke

Komentara 5

SP
Stari panj
14:24 30.04.2023.

Istina, krvlju branitelja je plaćena sloboda, a obda ke HDZ sve to prostituirao koalicijom s notornim Miloradom.

Avatar Striborski
Striborski
18:17 30.04.2023.

Što nisi to rekao na 4. velikoj skupštini SNV-a u Zagrebu? I gdje ti je i s kim bio predsjednik vlade?

Avatar 15545
15545
11:47 30.04.2023.

Haha, placeno je sa bucnosti hrvatske dice koja sad sluze vojsku po Iraku i Afganu za zapadnog gazdu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije