Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražuju

Međunarodni sud: Sumnjamo da je Gadafijevo ubojstvo ratni zločin

gadafi (1)
AFP/REUTERS/PIXSELL
16.12.2011.
u 07:34

Vlasti u Libiji pripremaju opsežnu istragu svih potencijalnih ratnih zločina

Postoji sumnja da je smrt bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija ratni zločin, izjavio je Luis Moreno Ocampo, glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC), prenosi BBC.

Moreno Ocampo izrazio je i zabrinutost zbog ponašanja libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), koje je službeno objavilo da je Gadafi poginuo u izmjeni vatre zaraćenih strana, no obećali su, pod pritiskom Zapada, da će cijeli slučaj istražiti, a zasad to nisu učinili.

Pukovnik Gadafi ubijen je u rodnom Sirtu nakon što su ga pobunjenici uhvatili i zarobili.

– Način na koji je Gadafi ubijen vrlo je važan slučaj za budućnost Libije. Mi smo svoje sumnje iznijeli vlastima u Libiji i one sada pripremaju opsežnu strategiju istrage svih takvih zločina – zaključio je Moreno Ocampo.

 

Komentara 46

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
08:35 16.12.2011.

Za normalne ljude Gadafi je odavno bio autoritaran, a za kapitaliste i masoneriju je postao zločinac tek onoga trenutka kad im je odbio produžiti koncesiju na naftu. Sve do tada su ga tapšali po ramenu. Eto, vidite kako su licemjerni ovi što se kite imenom Zapada. A da ne govorim, uz sjevernokorejsku komunističku, o najrigidnoj svjetskoj diktaturi, vjerskoj diktaturi Saudovih u KSA, koju kapitalisti podupiru. A tamo jedna pravila vrijede za \"nedodirljivu\" kraljevsku dinastiju, a druga za običan puk. Baš me čudi što to \"perjanice demokracije\" ne vide.

DO
doktorica
09:13 16.12.2011.

ono mučenje je sigurno zločin...

OB
-obrisani-
15:30 16.12.2011.

Google: \"NATO dreams of civil war in Syria\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije