Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žuti karton vladi

Matijašević na prosvjedu: Čačić je bahat i bezobrazan!

praznik rada,sindikati (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
1/17
01.05.2012.
u 08:16

Uz zviždaljke radnici su se Trgom bana Jelačića prešetavali sa žutim kartonima te vlastodršcima poručili da žele posao, plaću i bolji život

Oko 500 prosvjednika okupilo se danas na glavnom zagrebačkom trgu kako bi sindikalnim prosvjedom "proslavili" 1. svibanj i kako bi Vladi uručili opomenu. Uz zviždaljke radnici su se Trgom bana Jelačića prešetavali sa žutim kartonima te vlastodršcima poručili da žele posao, plaću i bolji život.

"Sramite se se zbog neispunjenih obećanja"

"Lopovi, lopovi!" čulo se iz povorke radnika koji kažu: - Ne samo da nemamo za uvećane račune struje nego nemamo novaca niti za telefoniranje.

– Sramite se svoje čestitke koju ste radnicima poslali za 1. svibanj, sramite se zbog neispunjenih obećanja – poručio je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata naglasivši kako su radnici danas ovdje sa simboličnim žutim kartonima, ali kako je uvjeren da će građani cijele Hrvatske izaći na ulice s crvenim kartonima želeći promjene.

– Gospodo vozite krivim kolosijekom, na njemu nema radnika, a ni vaših građana, prestanite vladati i slušajte što ljudi govore – kazao je Sever. Čelnik HUS-a Ozren Matijašević nije propustio naglasiti kako kriminal upravlja i kako je uz pomoć uvoza trgovačkog lobija uništena proizvodnja. 

– Sit gladnome ne vjeruje – rekao je Matijašević i pozvao radnike da hodaju uspravno, a Čačića prozvao jer je, kako kaže, bahat i bezobrazan. 

– Mi se borimo protiv tri šestice i protiv zla koje upravlja našim životima, protiv dvolične politike, bitni smo im samo onda dok traju kampanje, a kad zagusti oni spašavaju banke koje nas ionako pljačkaju – poručio je Matijašević. Sindikalnom prosvjedu pridružili su se Udruga radničkih sindikata, Hrvatski nezavisni sindikat, Hrvatski sindikat pošte, Hrvatski sindikat telekomunikacija i drugi.

"Grah neću, posao hoću", "Reviziju pljačke u privatizaciji, drugarice i drugovi, a ne 150 milijuna eura novih dugova", samo su neki od prosvjednih natpisa sindikalaca.

Vladi i Saboru dijelili žute kartone

Čelnici sindikalnih središnjica Matijašević, Sever, Novosel i Jakuš potom su ušetali su u zgradu Vlade i Sabora kak bi predali žute kartone, a prosvjednici su ostali kod Kamenitih vrata. Sever je naglasio kako je činjenica da se ova Vlada nema razloga odmarati i da "naš narod treba čuvati od onih pritajenih".

Zaustavili su se i ispred zgrade Ustavnog suda i poručili kako tamo neće ući i udijeliti karton opomene, kako se ne bi stekao dojam da se miješaju u rad pravosuđa.

– Nećemo im dijeliti žuti karton kako ne bi ispali krivi da se miješamo u pravosuđe koje je neovisno. Moš' mislit da  je neovisno, većinu odluka donose po političkom diktatu – rekao je Matijašević.

Na kraju prosvjeda sindikati su poručili: "Nadamo se da se Hrvatska 1. svibnja 2013. godine neće crvenjeti!".

No, istaknuli su da će, ako za to bude potrebe, na Trg s crvenim kartonima ići i ranije.

Komentara 450

Avatar banijac68
banijac68
09:19 01.05.2012.

šefovi tih sindikata ni blizu na prosvijedima on mažu KRMETINU na svijim vikendicama a ti rajo samo prosvuijeduj i onako nema nikakove promijene več smo tako na dnu ponora dalje se ne može

Avatar banijac68
banijac68
09:28 01.05.2012.

pardon htijeo samreči ČOSAVCI

DU
Deleted user
11:24 01.05.2012.

Kad ce stafeta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije