Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđuju vladin potez

Matijašević: Podjela Hrvatske novi je prilog centralizaciji

matijasevic
Marko PrpićPixsell
30.08.2012.
u 12:43

HUS predlaže da se Zagreb kao uistinu neproporcionalno najrazvijeniji dio Hrvatske izdvoji u zasebnu regiju

Podjela Republike Hrvatske na dvije statističke regije, kontinentalnu i jadransku, novi je prilog centralizaciji i daljnjem zaostajanju nerazvijenih regija u režiji Vlade RH, stoji u priopćenju Ozrena Matijaševića, predsjednika HUS-a. Smatra da je stapanje sjeverozapadne i slavonske regije poduzeto s jasnim ciljem da se najrazvijenijem Zagrebu i razvijenoj sjeverozapadnoj regiji i to na teret nerazvijene Slavonije omogući kvalitetniji pristup fondovima EU, te tvrdi da na taj način politika regionalnog razvoja, kako europska, tako i hrvatska, gubi svoj smisao i može dovesti do upravo suprotnih posljedica.

>>'Zagreb će koristiti sredstva EU fondova i to nikoga ne ugrožava'

– HUS stoga osuđuje ovaj potez Vlade RH, predlažući da se Zagreb kao uistinu neproporcionalno najrazvijeniji dio Hrvatske izdvoji u zasebnu regiju. Takvim potezom pokazao bi se viši stupanj političke kulture od onog koji pokazujemo trudeći se partikularne interese klijentele vlasti zapakirati u politiku regionalnog razvoja.

Suprotno izjavama koje smo čuli ovih dana, Grad Zagreb sa Zagrebačkom županijom udovoljava uvjetu minimalnog broja stanovnika za samostalnu statističku regiju, a primjere takve prakse nalazimo npr. u Belgiji, gdje Brisel predstavlja izdvojenu regiju – predlaže Matijašević.

Komentara 10

NO
normalac
13:06 30.08.2012.

Ozrene, nije vam smezao stan u centru Zagreba kada vam ga je dodijelio Sanader... Jesmo li možda svi mi u hrvatskoj dobili takav stan.. Ozrene, vi ste sindikalac za svoj interes kao i uostalom svi sindikalni vođe, osim možda časnee dame među kukoljem - Spomenke Abveršek.

OG
Oger
13:38 30.08.2012.

Meni se cini da mi imamo vise sluzbenih sindikalaca nego radnika.

MO
morales
13:00 30.08.2012.

"Brisel"?!?! Zar danas svatko može pisati u velikim medijima?! Uostalom, ispod ste napisali točno - Bruxelles! Zna se gdje se piše onako kako se čita! Ali se očito ne zna pravopis! I ne piše se "zamijerajući", nego zamjerajući. Pretpostavljam daa više nemate lektora (zapravo očito je da ga nemate), ali postoje zgodne stvari poput provjere u Worud, pa čak i FER-ov online alat, koji je besplatan za sve. Velikoj većini novinara ovdje ne bi štetilo da iskoriste nešto od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije