Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedokinja tvrdi

S R. Matanićem i A. Stanić tog sam dana bila na prezentaciji vozila!

suđenje pukanić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
07.04.2010.
u 10:03

Trojica svjedoka Slobodan Ružić, Vedran Rožić i Dražen Golemović nisu se danas pojavila na suđenju.

- Toga dana, 23. listopada 2008., našla sam se s Andrijanom Stanić na kavi, a ona me je molila da s njom i Robertom Matanićem, njezinim dečkom, idem na neku prezentaciju vozila. Rekla je da je njoj to dosadno pa sam zbog toga išla s njom - kazala je danas Petra Radić (24), svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Datum kada je sa svojom prijateljicom i njezinim dečkom išla na predstavljanje u salon Tomić je datum kada se likvidacija dogodila. No svjedokinja nije znala reći koliko dugo su se njih troje tamo zadržali, a nije se mogla prisjetiti ni detalja od 29. listopada kada je njezina prijateljica A. Stanić uhićena, dok je je s njom bila u društvu. Budući da se svjedokinja tijekom iskaza smijala, predsjednica vijeća Ivana Kršul u jednom ju je trenutku upitala:

- Što je vama točno smiješno?

- Ništa - odgovorila je svjedokinja.

- Dajte se pozicionirajte, nije ovo neka smiješna situacija, na sudu ste - opomenula ju je sutkinja.

Provjerite na snimci

Osim P. Radić svjedočio je i Marko Grmoja (33), djelatnik autosalona, koji je potvrdio da je R. Matanić tog dana bio s dvije djevojke na prezentaciji. No nije znao reći koliko dugo se Matanić tamo zadržao, više puta ponovivši da se to može provjeriti pregledom snimki nadzornih kamera.

Na današnjem ročištu već se drugi put nije pojavio Matanićev beogradski odvjetnik Slobodan Ružić, koji se ispričao poslovnim obvezama. Uz to je sudu predložio da ako je njegovo ispitivanje nužno, ono bude provedeno videovezom o čemu će sud odlučiti naknadno. Prema očekivanju, nije se pojavio ni Dražen Golemović, kontroverzni poduzetnik, za kojim je raspisana tjeralica te koji je prema dostupnim informacijama u BiH. Golemović je inače svjedočio u istrazi da ga je svojevremeno iz zatvora u Sremskoj Mitrovici zvao jedan njegov prijatelj te tražio da mu posudi 3000 eura.

Uzeo bez pitanja

Taj je novac trebao za izvlačenje R. Matanića iz zatvora, a Golemović je bez pitanja taj novac posudio, iako, kako je tvrdio, Matanića nije osobno poznavao.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebala svjedočiti četiri zaštićena svjedoka.

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
10:48 07.04.2010.

Trojica svjedoka Slobodan Ružić, Vedran Rožić i Dražen Golemović nisu se danas pojavili na suđenju. Sa razlogom ? Svjedokinja dala alibi Robertu Mataniću za dan atentata.. Dali se alibi daje nekome ili on ga ima kroz svjedoka kod nas jee to davanje... Ovo je kako izgleda ala suđenje Šlogaru več vidimo od saamoga početka da se radi o; zna se !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije