Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drma se projekt europskog ujedinjenja
Povratak na članak

'Markiavelizam' 
je Njemačkoj donio hegemoniju u Europi

Vlada li se danas Europom 
samo iz Berlina i jesu li 
s pravom strahovali De Gaulle 
i Mitterrand

Komentari 12

CI
cicibela
16:30 07.07.2015.

Zgodan neki projekt po kojem su skrojili košulju istog konfekcijskog broja i divu, i patuljku, pa istu valutu ima gorostas Njemačka i nejaka Grčka. Nema to ekonomske logike, ali ima logiku političkih predatora kojima se svidjela pomisao da centraliziraju vlast nad 500 milijuna europljana u rukama šačice oligarha koji nemaju mandat ni jednog naroda. Utopija EU, kao i utopija financijskog sustava koji se temelji na dugu, kasino kapitalizam... sve se to urušava, jer neprirodni i nakazni koncepti nemaju dugi vijek trajanja.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:17 07.07.2015.

Europski projekt je degenirirao kada su bankari nanjusili "krv" nakon propasti SSSR-a koji im je omogucio pristup dodatnih 150 miljuna sirotinje a bankari ne bi bili bankari kada sirotinju ne bi opljackali i bacilli u duznicko ropstvo. Islo im je toliko dobro da su isti recept primjenili I na nekad bogatiju zapadnu radnicku klasu jer nestankom socijalizma vise nije trebalo glumiti izmisljena ljudska I radnicka prava pa su I njih napravili sirotinjom. Kada je cijeli system pljacke kolabirao 2008 godine sebe su spasili (normalno uz sprezi s kupljenim politicarima) socijalizacijom vlastitog duga I prebacivanjem na grbacu radnicke klase (odnosno kako ih oni zovu: poreznih obveznika) I nastavili s pljackom bez granica s svjeze tiskanim novcanicama bez pokrica. Takav sistem jednostavno ne moze dugo I lomi se ne samo u Grckoj nego svuda, pocevsi od Irske, Francuske, Portugala, Spanjolske, Italije, Madjarske, Slovenije, o nasoj banana ne treba niti pricati, pa na kraju Grcke koja je u najgoroj situaciji. Bili bi vec izazvali veliki globalni rat medjutim I oni ce biti sprzeni nuklearnim oruzjem pa se sada dvoume.

VL
RA
ranko75
03:48 08.07.2015.

EU, koja je sluskinja SAD ne vrijedi vise od starih,prljavih i poderanih gaca. Sto se prije raspadne to bolje.Samo EU samostalnu od SAD mogu pozdraviti, a nikako sluskinju SAD.

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
11:04 08.07.2015.

Nikome nije problem EU. Oni koji misle da sa dva magarca, i dvije koze, mogu da voze njemacki automobil i nije mjesto u EU.

VL
DU
Deleted user
20:18 07.07.2015.

I sad bi tu divnu ideju europske zajednice započetu pedesetih godina, da više nikad nebude rata, trebalo jednostavno rastepsti zbog grčke! Taj film sigurno nećemo gledati jer je ulog, Mir u europi, jednostavno prevelik. Francuzi i Nijemci to neće dozvoliti a Grčka će biti spašena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.