Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
položio vijenac

Markač posjetio Zadar: Gotovina i Čermak uvijek su sa mnom u srcu

markač (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/7
Autori: al/VLM, ba/VLM
11.12.2012.
u 11:46

Izborili smo slobodu, sada u njoj treba uživati, poručio je Markač za posjeta Zadru

U Zadar sam došao ne kao general nego kao prijatelj jer na zadarskom području proveo sam puno ratnih dana i znam da su svi Zadrani cijelo vrijeme mislili na mene i bili uz mene u molitvama dok sam bio u haaškom pritvoru, rekao je umirovljeni general Mladen Markač za posjeta gradskoj vijećnici u kojoj ga je primio gradonačelnik Zvonimir Vrančić sa suradnicima.

Kad je ulazio u gradsku vijećnicu, Markač je rekao:

– Sada slobodno možete imati sve naše fotografije. Ne morate ih više skrivati, vrijeme je da sada svi uživamo u slobodi.

Generalu je gradonačelnik prigodno darovao knjigu o povijesti Zadra te mu još jednom zahvalio za sve što je učinio u obrani domovine i za sve nas te mu čestitao na slobodi, a lovačko društvo Diana darovalo mu je iskaznicu počasnoga člana. Nakon službenog posjeta gradskoj vijećnici general Markač prošetao se Kalelargom gdje su mu brojni Zadrani spontano prilazili, rukovali se s njim i zahvaljivali mu za sve što je učinio u obrani njihova grada.

Poslijepodne će generala primiti župan zadarski Stipe Zrilić.

– Došao sam ovdje, među prijatelje s kojima sam bio tijekom čitavog Domovinskog rata. Došao sam im zahvaliti što su vjerno služili svojoj domovini, što smo zajedno ostvarili svoju slobodu, i na kraju, da položim vijenac i cvijeće na grob onih kojih više nema među nama – rekao je Markač.

Zahvalio je roditeljima poginulih rekavši da su svi oni koji su preživjeli njihova djeca. Govoreći o ulozi zadarskih policajaca i dragovoljaca u obrani Hrvatske, rekao je da su ih malo "pozabili".

– Oni su prvi stali na branik domovine. Moramo se i njih sjetiti, da nije bilo njih, ne bi bilo ni ovakve oružane sile – rekao je Markač.

Markač se u Zadru susreo s prijateljem Ante Gotovine Željkom Dilberom. U Zadru im se danas neće pridružiti Gotovina, no Markač je naglasio kako su on i general Ivan Čermak uvijek s njim u srcu.

>> Gotovina i Markač na misi zadušnici za Franju Tuđmana

Komentara 6

BA
BARUH
12:05 11.12.2012.

E moj generale Ti si zasluzan i spravom treba da uzivas i ti i svi drugi sto su stobom i drugima branili Hrvatsku. Samo neznam kako da u slobodi uziva onaj koji za mjesec dana teskog rada dobije 2000 kunaa ili umirovljenik koji sa mirovinom od 1500 kuna treba prezivjeti mjesec dana. Sloboda je tu i hvala Vam za to, ali rat jos nije zavrsen, jos cemo dugo ratovati da pobjedimo birokraciju i tajkune i njima slicne lopove pa da onda svi zajedno uzivamo u miru.

NE
Neba
12:34 11.12.2012.

Jedino sto ne mogu shvatiti u Markacevom gotovo svakom istupanju je to sto tvrdi da je presretan da moze uzivati u slobodi i hvala Bogu i svemu na tome, ali da JEDVA CEKA DA IDE U LOV???? Pa zar i te nevine zivotinje nemaju pravo na svoj zivot i slobodu - sta nije bilo dovoljno ubijanja i pucanja. Zar Markac stvarno uziva u tome da uzme pusku i iz nekog skrivenog prikrajka puca po nevinim zivotinjama ?! Generale to nije nikako u skladu s onim sto tvrdite- sloboda svima. Okanite se lova, to je cisto ubojstvo iz zasjede.

BS
bstrabi2
13:17 11.12.2012.

Ja cjenim sve ove Generale,ali tu fali .Bobetko,Červenko,a i Kurade.Kojeg je Karamarko likvidirao.On bi i Gotovinu da se nije predao u Hagg.Kurade nije ubio onog policajca.To pitajte Mesića ko ga je ubio.Jer taj policajac je dobio metak u leđa.Nisam ni za jedno oružje čuo.Ako pucaš spreda,da dođe metak iza leđa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije