Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DUBAI
Povratak na članak

Markač dobio dvije godine zatvora, njemu i obitelji oduzeto 1,1 milijun kuna

Izrečene kazne manje su od onih na prvom suđenju, kada je Markač bio osuđen na četiri godine, Vukoja na godinu i pol dana zatvora, a Sičaja na šest mjeseci

Komentari 14

Avatar topli Cedo
topli Cedo
15:53 19.09.2014.

Bogami dobro. Jedva 2 godine zatvora za više od 1,1 Mio ukradenih Kuna. A da stvar bude još bolje: to sudjenje je trajalo preko 5 godina. Onda se cudimo da smo propali? Kriminalci dobiju smiješne kazne a Sudstvo nam je cirkus

VL
NI
nicolatesla
15:06 19.09.2014.

Najprije to pravosudje prvo treba iz temelja pretresti. Sta cekaju otvoriti aferu ''Hypo'' u kojoj je opljackana Hrvatska. Poslusajte intervju istrazivackog novinara Darka Petricica - ''Hrvatska mafija vlada Srbijom'', u kojem govori da su samo Sanaderu nasli 2 miliarde eura na tajnim racunima. Po njegovoj procjeni svi saucesnici i ucesnici u ministarstvu bivsih vlada do danas imaju od 10 do 100 miliona eura na tajnim racunima. Citava ekipa, svi sute i svi pokrivaju jedni druge, logicno jer su svi zajedno pljackali, politicari, ratni profiteri i mafije. Gradjani se trebaju organizirati, napametniji u drzavi, profesionalci, intelektualci, strucnjaci u svojoim profesijama, pravnici, studenti, namanje 1000 ovakvih i formirati jedan Narodni Sud, i poceti cistiti drzavu od toga zla. Tu se radi o organiziranom kriminalu, i oni nemaju namjeru pustiti plijen iz ruku nikome, samo se mijenjaju dvije stranke na vladi godinama, a to je ustvari sve jedna ekipa. Zato se narod mora probuditi i misliti na buducnost svoje djece ako vec ne misli na svoju. I to pod hitno treba uraditi.

VL
SS
sokac sa drave
14:51 19.09.2014.

A sada ono najvaznije za sve hrvate:Molimo tocne podatke o kriminalcima i mjesta rodjenja iz kojih kamenitih vukojebina su se dotepli u Zagreb i uzeli nasoj djeci radna mjesta u drzavnim sluzbama.

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
14:56 19.09.2014.

Za sve je kriv hdz

VL
Avatar reference
reference
14:35 19.09.2014.

Objavljeno 18.09.2014. u 19:51 Pobjegao u BiH.... Bivši konzul prevario kupce stanova za 1,6 milijuna eura..... Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, kojom se za svoju tvrtku “Virgula” domogao 1,6 milijuna eura, podignuta je optužnica protiv Ante Madunica (49), bivšeg hrvatskoghrvatskog konzula u Švicarskoj i Njemackoj. Opcinsko državno odvjetništvo u Splitu, koje ga je optužilo, zatražilo je odmah i sudenje u odsutnosti jer se Madunic, koji ima dvojno državljanstvo, nalazi u BiH te je nedostupan hrvatskom pravosudu. Madunicu se stavlja na teret da je u razdoblju od pocetka 2006. godine do kraja 2009. godine, u Splitu, kao direktor i osnivac trgovackog društva “Virgula” iz Splita, zakljucio s kupcima, i to jednim trgovackim društvom iz Splita i devet hrvatskih državljana, ugovore o kupoprodaji stanova. Prigodom sklapanja ugovora, stoji u optužnici, neistinito je prikazao kupcima da ce im nakon isplate kupoprodajne cijene ishoditi brisovna ocitovanja radi brisanja uknjižbe založnog prava na kupljenim stanovima, upisane kada je bila zasnovana hipoteka radi osiguranja potraživanja dviju banaka iz Austrije prema “Virguli”. Tužiteljstvo smatra kao je Madunic unaprijed odlucio da tako ne postupi te je, nakon što su mu kupci stanova povjerovali i uplatili na ime kupoprodajne cijene ukupno 1.602.370 eura u kunskoj protuvrijednosti, novac zadržao za svoje trgovacko društvo umjesto da ga je proslijedio na racun austrijskih banaka radi brisanja založnog prava. Na navedeni nacin je “Virguli” pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.602.370 eura u kunskoj protuvrijednosti, a oštetio kupce stanova, navodi optužnica.

VL
BE
belimo
16:05 19.09.2014.

Sada na red dolazi žalba, pa opet razvlačenje pa suđenje,nešto u zastaru, nešto u oprost i proći če uz uvjetnu. Da li se netko želi kladiti da ne budu bili u zatvoru?

VL
DU
Deleted user
14:51 19.09.2014.

Malo, i Turudića treba istražit

VL
MD
mara-danda
15:46 19.09.2014.

ha,,ha ..ha koja smijurija,,, da su mu gurnili jedan djoint u dzep vise i dobio...-- sprdacina od drzave...

VL
KP
kruno.pavicic
23:52 20.09.2014.

Šteta što ga nisu uhvatili s ukradenim biciklom dobio bi bar 5 god.Nemoj ko da slučajno komentira presudu jer bi mogo dobit još više...

VL
Avatar topli Cedo
topli Cedo
15:59 19.09.2014.

Pored nikada veće korupcije u zemlji , oni uvedu blaze kazne i zakone umijesto da ih pooštre :-D komedija

VL
SJ
Sve je uzalud
16:31 19.09.2014.

.............osuditi da čisti krumpir a Baricu zbog neplaćenog računa u zatvor..............

VL
MB
Marlon Brando
16:43 19.09.2014.

Tak,tak,lepo im se još ispričajte za neugodnosti,vratite im lovu i za sudske troškove,biljege,benzin i drugo kaj su ova "gospoda" potrošila.Za kraj,nemojte slučajno da prođu bez nekog plaćenog odmora od par tjedana u nekom od mondenih ljetovališta ili zimovališta. Imamo Hrvatsku !!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.